Udruga Promjena – živjeti zdravije ovdje i sada
Foto: dr. Ljiljana Lulić Karapetrić

Udruga različitim aktivnostima potiče osobe da u svakom trenutku života pronađu snagu i pokrenu svoje iscjeljujuće potencijale.

Promjena je naziv udruge za promicanje zdravlja i zdravog načina života, osnovni joj je program “Živjeti zdravije ovdje i sada” što ga je osmislila dr. Ljiljana Lulić Karapetrić, predsjednica udruge.

Program uključuje nekoliko projekata koji kroz preventivne aktivnosti, poput predavanja, radionica, savjetovanja, tjelovježbu, ples, hodanje u prirodi, kreativne radionice slikanja, izrade čestitki i slično, želi osvijestiti pojedinca kako može u svakom trenutku života pronaći u sebi snagu i energiju da pokrene svoje iscjeljujuće potencijale. Udruga je osnovana 2007. godine.

Sudjeluje i u edukaciji liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika sa željom da oni radeći na svom zdravlju, budu primjer svojim pacijentima.

Organiziramo radionice i kongrese o velikom javnozdravstvenom problemu, problemu poremećaja kontinencije. U početku smo imali mnogo problema, dobiti prostor, osmisliti projekte, zainteresirati građane za edukaciju, pronaći sponzore. Stalno prisutan problem je održati ove vrijedne aktivnosti uz minimalna sredstva za koja se u posljednje vrijeme sami snalazimo. Bilo bi puno lakše i jednostavnije raditi uz kontinuiranu financijsku podršku društva, lokalne zajednice – poručuje njezina predsjednica.

Komentari