Đirada udruge Srce za pristupačni Split

Datum:

Glavni cilj inicijative je unaprjeđenje sveukupnog prihvaćanja osoba s invaliditetom od strane zajednice i društva, ali i kako bi društvo potaknuli i upoznali s događajem, poručuju iz udruge Srce.
Plan inicijative je osmišljen tako da se članovi Udruge Srce, roditelji, asistenti, volonteri i studenti Ekonomskog fakulteta u Splitu, izv. prof. Ivana Tadić, zajedno s mentoricom OCD, Nedjeljkom Nakić te specijalnim gostom Dinom Sinovčićem, zlatnim paraolimpijcem okupe i
krenu u Điradu. Obišli su centar grada, omiljena odredišta većine Splićana.

Misiju inicijative „Ispitivanje pristupačnosti grada za osobe s invaliditetom kao i osnaživanje osoba s invaliditetom da otvoreno ukazuju na svoja prava“ su uspješno obavili. Poručuju da ono što je zabrinjavajuće su rezultati i dojmovi nakon svega što su kroz Điradu uočili i
doživjeli. Grad što hitnije treba osigurati pokretne rampe za kafiće ili iste ugraditi u ugovore o najmu.
Ova inicijativa je zajedništvo svih okupljenih oko teme pristupačnosti, bez stranačkih i svjetonazornih podjela ili vrsta poteškoća.
Veliku ulogu je odigrao Dino Sinovčić, zlatni paraolimpijac.

„Lijep je osjećaj da ipak možemo mijenjati svijet ukoliko odlučimo uložiti svoje vrijeme, trud i veliki rad te ukoliko se udružimo s ljudima koji guraju u istom smjeru za dobrobit zajednice, poručio je.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Potezi EU zemalja za rješavanje čekanja i zastoja u zdravstvu

Više od 1,1 milijun umrlih od covida u EU,...

Upozorenje iz Klaićeve: Četiri djeteta godišnje usmrte opekline

U Hrvatskoj se godišnje više od 3000 djece i...

Prof. Roje objašnjava što se starenjem događa s našim licem i kako usporiti taj proces

Jedno je jasno- prirodu ne možemo pobijediti, starenje ne možemo zaustaviti, ali ga ipak možemo usporiti. Zašto lice stari, zašto dobivamo bore i podočnjake te kako stariti sa stilom, pitanja su na koja odgovore daje izv. prof. dr. sc. Željka Roje, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Pomagala za inkontinenciju nedostupna, upitna dostupnost i ostalih

Koordinacija za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) upozorava...