fbpx
AktualnoOkupljanje generacije 1988./89. zagrebačke Stomatologije

Okupljanje generacije 1988./89. zagrebačke Stomatologije

Alumni Stomatološkog fakulteta generacije 1988. i 1989. godine okupit će se ovoga petka na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Almae Matris Alumni (AMA) su društva čija je svrha povezivanje bivših studenata i diplomanata te prijatelja Sveučilišta u Zagrebu radi promicanja ugleda i dobrobiti Sveučilišta te hrvatske kulture i jezika.
Prvim počasnim članom i doživotnim predsjednikom imenovan je akademik Vladimir Prelog, bivši student, profesor i počasni doktor Sveučilišta u Zagrebu, dobitnik Nobelove nagrade.
Generacija koja je svoj studij počela 1989. broji 90 studenata. Tijekom Domovinskog rata primili su studente sa Sarajevske stomatologije. Ovi nekadašnji studenti zagrebačke Stomatologije postigli su visoka zvanja; 6 doktora znanosti u znanstveno-nastavnom zvanju redovitih profesora prof.dr.sc. Ivana Miletić, prof.dr.sc. Sonja Kraljević Šimunković, prof. dr.sc. Vlatko Pandurić, prof dr.sc. Andrej Aurer, prof.dr.sc. Robert Ćelić, prof dr.sc. Sandra Anić Milošević kao dio znanstveno-nastavnih kadrova fakulteta danas su lučonoše generacije. Tu je 20 specijalista koji su bili dugogodišnji ravnatelji poliklinika te kliničari u općoj praksi.

Zagrebački Stomatološki fakultet obrazovao je i studente na drugim stomatološkim fakultetima u Hrvatskoj, poglavito u Rijeci i Splitu te uvelike pomogao i fakultetu u Mostaru. Bivši studenti Stomatološkog fakulteta sudjeluju u razvoju i obrazovanju doktora dentalne medicine. Izveli su transfer dentalne medicine iz analognog svijeta u digitalni. Danas u modernoj stomatologiji imamo materijale, instrumente i tehnologiju. No, najvažnije imamo ljude koji vrhunski posao mogu izvesti u svakodnevnoj kliničkoj praksi, ali i prenositi novim generacijama.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike