Ministar Beroš: Zajednička nam je obveza zaštititi i pacijente i zaposlene

Datum:

S prvim ponedjeljkom u listopadu u bolnice će uz isti uvjet i pacijenti te njihova pratnja. Oni kojima je potrebna hospitalizacija ili neki postupak koji generira aerosol morat će imati COVID potvrdu ili negativan test dok hitni slučajevi i pacijenti, kako su pojasnili iz resornog Ministarstva, koji dolaze na nerizične preglede prolaze dosadašnje mjere zaštite.

 Cilj nam je i obveza prema svim građanima naše zemlje, što je moguće u većoj mjeri, zaštititi sve pacijente u zdravstvenom sustavu te korisnike ustanova za socijalnu skrb, kao i sve zaposlene u tim institucijama od ulaska virusa COVID-19 i širenje zaraze. EU digitalne COVID potvrde, kao i negativni testovi, samo su sredstva u ostvarenju tog cilja – kaže ministar zdravstva Vili Beroš.

Test za pacijente uz uputnicu je besplatan, a ova mjera je privremena te će njezino trajanje ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

Vjerujemo da će se svi odgovorno odnositi prema pridržavanju ovih mjera jer je to naša zajednička obveza prema bolesnicima i korisnicima domova za starije i nemoćne kako bismo zaštitili njihovo zdravlje i živote. Ravnatelji bolničkih zdravstvenih ustanova sudjelovali su u izradi plana uvođenja EU digitalnih COVID potvrda u zdravstvo te su svi obavješteni o svim detaljima kako bi ih adekvatno implementirali te pružali nesmetanu zdravstvenu skrb našim pacijentima. Do sada su zdravstveni djelatnici i zaposleni u ustanovama socijalne skrbi pokazali vrlo visoki stupanj profesionalne i ljudske odgovornosti. Na njihovom savjesnom i predanom radu temelje se svi postignuti rezultati u liječenju pacijenata i brizi za starije i potrebite – naglašava ministar zdravstva.

 

 

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja, ono je odgovornost svih nas

Problemi mentalnog zdravlja i poremećaja ponašanja glavni su uzrok...

Sezona je kolinja, a time i trihinele. Odnesite meso na pregled.

Stručnjaci za javno zdravstvo ovih dana iznova upozoravaju na...

Rušenje preporuke o unosu najmanje dvije litre vode dnevno

Konzumacija osam čaša vode dnevno postala je opće prihvaćena...