U organizaciji udruge Nismo same šetnjom poručili kolika je važnost hodanja za zdravlje

Datum:

Manifestaciju su organizirali u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna pod sloganom „Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!“.

Šetnja je održana jučer od Trga bana Jelačića do Gornjeg grada i natrag, a predsjednica udruge Ivana Kalogjera poručila je kako su ovim događajem željeli poslati poruku da je svaki dan pola sata hoda važno za mentalno i tjelesno zdravlje.

Brojna istraživanja pokazala su da je za oboljele od raka, i općenito za očuvanje zdravlja, hodanje idealno, a preporučuje se hodati svaki dan 30 do 40 minuta.

Udruga „Nismo same” već nekoliko godina ističe važnost kretanja čemu svjedoči i nadolazeći pothvat dopredsjednice Udruge Goranke Perc, koja 25. rujna kreće na Highlander Velebit, planinarsku avanturu koja promiče vrijednosti kretanja i boravka u prirodi.

Putovanje će trajati pet dana, a rutu dugu 104 kilometra Goranka će prehodati u sklopu kampanje Udruge „Ne odustajem“ koju su posvetili ženama oboljelima od metastatskog raka, a kojih je, nažalost, puno među njihovim članicama i korisnicama.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Potezi EU zemalja za rješavanje čekanja i zastoja u zdravstvu

Više od 1,1 milijun umrlih od covida u EU,...

Upozorenje iz Klaićeve: Četiri djeteta godišnje usmrte opekline

U Hrvatskoj se godišnje više od 3000 djece i...

Prof. Roje objašnjava što se starenjem događa s našim licem i kako usporiti taj proces

Jedno je jasno- prirodu ne možemo pobijediti, starenje ne možemo zaustaviti, ali ga ipak možemo usporiti. Zašto lice stari, zašto dobivamo bore i podočnjake te kako stariti sa stilom, pitanja su na koja odgovore daje izv. prof. dr. sc. Željka Roje, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Pomagala za inkontinenciju nedostupna, upitna dostupnost i ostalih

Koordinacija za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) upozorava...