fbpx
AktualnoU Klaićevoj spašena petogodišnja Anđela koja je imala minimalne šanse za preživljavanje

U Klaićevoj spašena petogodišnja Anđela koja je imala minimalne šanse za preživljavanje

Djevojčica je prilikom zaprimanja u bolnicu u srpnju imala minimalne šanse za preživljavanje zbog teških oštećenja i ozljeda, a iz bolnice se otpušta kao zdrava, pokretna i funkcionalna djevojčica.
Iza toga stoji tim od 12 liječnika specijalista, eksperata u svojim područjima, iz četiri zagrebačke bolnice – Klaićeve, Vinogradske, Merkura i Dubrava te iz Opće bolnice Josip Benčević iz Slavonskog Broda koji su u tome pomogli, rečeno je na konferenciji za novinare u toj bolnici.

Proces liječenja bio je izuzetno težak i kompleksan, trajan je do danas. Imali smo nesebičnu i predanu pomoć drugih zdravstvenih ustanova, kroz posljednjih pet mjeseci. Želim zahvaliti svima onima koji su sudjelovali, rekao je ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Zagrebu, prof.dr.sc. Goran Roić istaknuvši da je riječ o izuzetnom medicinskom uspjehu.

Predstojnik Klinike za dječju kirurgiju, dr. Stjepan Višnjić, rekao je kako je Anđela, koja dolazi iz Bosanskog Broda, zbog teškog stanja nakon nesreće primljena u slavonskobrodsku bolnicu, gdje je zaustavljeno krvarenje te je zbog teških trauma prebačena u Klaićevu.

Djevojčica nije mogla spontano disati, provela je na respiratoru 20 dana, u trenutku krvarenja je bila bez pulsa i bez tlaka, vrlo suženog stanja svijesti, imala je velike otvorene rane i brojne fakture, što je 98 posto smrtonosno, kazao je dr. Višnjić.

Imala je teške otvorene prijelome zdjelice i ramena, višestruka po život opasna nagnječenja i krvarenja, ozljede mokraćnog sustava, pluća,  reproduktivnog trakta te kože, što je zahtijevalo i presađivanje kože i tkiva. Spašavanje je stoga zahtijevalo i niz kompleksnih operativnih zahvata i sveobuhvatnu koordinaciju liječnika i medicinsko osoblja pet bolnica, reečeno je na konferenciji za novinare u Klaićevoj na kojoj su bile, prije puta kući, i Anđela i njezina mama.

Anđela je kazala kako se dobro osjeća  i raduje odlasku kući. Mama Dragana zahvalila je liječnicima na svemu što su napravili u borbi za život njezine kćeri.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike