fbpx
AktualnoU Austriji lockdown za necijepljene

U Austriji lockdown za necijepljene

Zakonski je okvir je već izrađen i trebao bi biti prihvaćen u nedjelju, u ponoć stupiti na snagu i vrijedio bi, kako se sada planira, do 24. studenoga.
Već je sada sigurno da će od ponedjeljka necijepljeni biti u lockdownu u pokrajinama Salzburg i Gornja Austrija, čije su pokrajinske vlasti donijele odgovarajuće odluke.

Ako se zatvaranje uvede, u cijeloj Austriji osobe koje nisu cijepljene ili nisu preboljele bolest uzrokovane koronavirusom, neće smjeti napuštati svoje domove osim pod određenim okolnostima.
Necijepljeni bi mogli napustiti svoj dom samo u slučaju obrane života i imovine, pružanja pomoći drugoj osobi ili ispunjavanja obiteljskih obveza, kupnje namirnica i sredstava potrebnih za svakodnevni život, odlaska liječniku, crkvi ili opskrbe životinja.

Također mogli bi napustiti svoje domove radi posla ili školovanja, mogli bi hodati, ali sami, u prirodi, i obavljati hitne administrativne poslove…
Zatvaranje se neće odnositi na djecu mlađu od 12 godina.
Austrija je u subotu zabilježila više od 13 tisuća novih slučajeva zaraze, što je dosad najveći broj novih slučajeva u toj zemlji.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike