fbpx
AktualnoRichter žestoko o Možemo i zagrebačkoj vlasti: Pokazali su mržnju spram mojih katoličkih uvjerenja

Richter žestoko o Možemo i zagrebačkoj vlasti: Pokazali su mržnju spram mojih katoličkih uvjerenja

Smatra da na Facebooku može iznijeti štogod želi pa nam je tako u razgovoru nakon tih objava kazao kako je mogao napraviti i veću i ozbiljniju štetu.

Nije li time zapravo pomogao gradskim vlastima odlaženjem u prošlost, produbljivanjem rasprava i polemikama o tome da je smijenjen jer je katolik, Hrvat i intelektualac koji ne odgovara vlasti kaže kako se s tim ne slaže.

Gradonačelnik je očito inicijalno imao dobre namjere, tvrdilo se kako svjetonazor, politika i problem Srebrnjaka nisu politizirani niti ideologizirani, a onda su sebi pucali u nogu. Prvo su me nekoliko puta opomenuli da ne idem na Hod za život, da se oko svakog javnog istupa konzultiram s predstavnicima Grada, a onda me nakon izbora nazvala predsjednica UV prof. Kolaček i rekla da oni to više ne mogu pa su dali ostavke i prije toga je bio njihov ili njezin razgovor s Gradom. I nakon toga sam i ja dao ostavku. Dakle, neosporno je da je to bilo ideološki i politički jer su se, kako vjerujem, Tomaševiću pobunili ekstremni ljevičarski krugovi unutar platforme. Oni se deklariraju kao promotori struke i transparentnosti, a ponašaju se politički ekstremno, pa da su barem liberalni kako se predstavljaju.
Mislim da su iz Možemo – Politička platforma opasni jer samo nastavljaju liniju komunističke partije u kojoj je zapravo glavna politika bila politika kadroviranja.
Konačno, ja sam tim objavama na Facebooku htio pokazati svoj integritet jer je bilo pravo vrijeme da se pokaže da, ma kakvi nam bili svjetonazori, idemo poboljšavati situaciju – kaže prim. dr. sc. Richter.

Na naše pitanje odobrava li Hod za život i je li na taj skup išao, odgovara:

Odobravam. Išle su moja žena i kćer, ja sam bio zauzet. Dakle, nisam išao. A parada ponosa se može održavati? To me nisu tražili da ne sudjelujem. To se uopće ne dovodi u pitanje. Na koncu su izbor ravnatelja Srebrnjaka sami prokazali kao igru i time sebi pucali u noge. Što se mene tiče, uvijek sam govorio što mislim i nastavio sam to unatoč tome što su me kažnjavali. I ovaj put nakon što sam legitimno izabran za ravnatelja Srebrnjaka pokazali su mržnju spram mojih katoličkih uvjerenja i time su sami sebe prokazali – kaže dr. Richter.

Zaključuje da je  fokus trebao biti na konsolidaciji Srebrnjaka koji sad propada te da će situacija postajati sve gora i financijski neodrživa.

Demokratske metode Možemo samo su kulisa jer niti je liberalno niti demokratski tražiti od ravnatelja javne ustanove da se suzdrži od javnih istupa bez konzultacija s nekim Jagićem.

Josip Jagić kojeg Richter navodi i na svojem Facebooku vlasnik je agencije kojoj je Možemo jedan od klijenata te koji s dr. Richter, kaže, nikad nije ni bio u kontaktu.

Meni je žao da priče o tome što je tko i kome rekao, postaju važnije od suštine stvari, a to je da hitno treba imenovati novo Upravno vijeće i raspisati novi natječaj za izbor ravnatelja jer je od svega najvažnije da se bolnica Srebrnjak konsolidira, a ne dodatno pogoršava dovoljno teška situacija – poručio je Jagić.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike