Imenovani novi članovi Upravnog vijeća bolnice Srebrnjak i KB Sveti Duh

Datum:

Za predsjednika Upravnog vijeća imenovan je infektolog dr. Goran Tešović, a za članove onkolog dr. Danko Velimir Vrdoljak, politologinja Daniela Širinić te pravnica Snježana Pavlovski.
Imenovanje je uslijedilo nakon što je dr. Darko Richter odustao od funkcije ravnatelja, a članovi Upravnog vijeća koje je imenovao Grad Zagreb nakon toga podnijeli ostavku.
Inače, Upravno vijeće “Srebrnjaka” sastoji se od šest članova – četvero imenuje Grad Zagreb, jednog Ministarstvo zdravstva i jednog stručno vijeće bolnice. Dr. Davor Plavec (predstavnik Stručnog vijeća bolnice) i dr. Milivoj Novak (kojega je imenovalo Ministarstvo) ostali su u Upravnom vijeću.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da će novo Vijeće u najkraćem roku održati sjednicu i raspisati natječaj za ravnatelja bolnice, nasljednika Bore Nogala, koji se također javio na prvi natječaj.  Novo Upravno vijeće imenovano je i u Kliničkoj bolnici Sveti duh.
Predsjednikom Upravnog vijeća imenovan je dijabetolog dr. Darko Kaštelan, a članovi su Ana Bobinac, Davor Katavić i Branko Ančić. I u toj bolnici bit će uskoro raspisan natječaj za novog ravnatelja, budući da aktualnom ravnatelju dr. Mladenu Bušiću mandat istječe u siječnju.
Imenovani su i novi članovi upravnih vijeća u Domu zdravlja Istok, Poliklinici za srčane bolesti i Specijalnoj bolnici Goljak.
Gradonačelnik Tomašević najavljuje raspisivanje niza natječaja za ravnatelje zdravstvenih ustanova, kojima je osnivač Grad Zagreb.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja, ono je odgovornost svih nas

Problemi mentalnog zdravlja i poremećaja ponašanja glavni su uzrok...

Sezona je kolinja, a time i trihinele. Odnesite meso na pregled.

Stručnjaci za javno zdravstvo ovih dana iznova upozoravaju na...

Rušenje preporuke o unosu najmanje dvije litre vode dnevno

Konzumacija osam čaša vode dnevno postala je opće prihvaćena...