fbpx
AktualnoNa Rebru pripremaju 11 opomena pred otkaz, u Vinogradskoj deset zaposlenih odbilo testiranje

Na Rebru pripremaju 11 opomena pred otkaz, u Vinogradskoj deset zaposlenih odbilo testiranje

 

Kad je riječ o sankcijama za one koji odbijaju testiranje, vjerujem da će se tu naći određena forma. Ne mislim da bi trebali dobiti otkaz, ali opomene da, izjavio je Beroš nakon sjednice Vlade.

Bez COVID potvrde i testiranja od 4. listopada se ne može doći na radno mjesto u zdravstvenoj ustanovi te se za taj dan ne dobiva plaća.

No, tri uzastopna nedolaska na posao već se smatraju ozbiljnim kršenjem radnog odnosa. Po pravnom tumačenju, tada poslodavac može izreći opomenu pred otkaz, ali i dati izvanredni otkaz ugovora o radu,

„Smatram da postoje i druge mjere osim samog otkaza, ali ako bude trpio radni proces, onda će ravnatelji, sukladno zakonu, imati druge mogućnosti”, dodao je ministar.

Odbijanje testiranja

Četvrti dan od uvođenja COVID potvrda u KBC-u Zagreb pripremaju 11 opomena pred otkaz zbog nepoštovanja te mjere.  U KBC-u Sestre milosrdnice u prva dva dana odbilo se testirati deset djelatnika, ali tamo, kažu, ne pripremaju opomene pred otkaz.

U Vinogradskoj to obrazlažu time da im još nijedan djelatnik nije izostao s posla tri dana zaredom.

Od njih desetero koji su odbijali u početku testiranje, troje ih se na kraju ipak testiralo, jedan je predočio COVID potvrdu, četvero je otvorilo bolovanje, jedan je djelatnik otišao na godišnji, a drugi je na slobodnom danu zbog dežurstva.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike