UdrugeDva skalina - dubrovačka udruga gdje svakodnevno rade s djecom s teškoćama u razvoju

Dva skalina – dubrovačka udruga gdje svakodnevno rade s djecom s teškoćama u razvoju

Radimo kao da se ništa nije dogodilo gotovo čitavo vrijeme od početka pandemije, s izuzetkom kratkog perioda kada je u prvoj polovici 2020. godine bilo sve zatvoreno. Naravno vodimo računa o donesenim epidemijskim smjernicama s obzirom da radimo s najosjetljivim skupinama, djecom s teškoćama u razvoju – ističe tajnica Udruge Anita Šetka.

Posebno su ponosni na projekt koji provode posljednjih  mjeseci. Naime, Zaklada ICF financijski je poduprla njihov projekt „Pjesmom, pokretom i slikom upoznajmo svoje tijelo“. Projekt se provodi online i osmišljen je kao podrška roditeljima koji kroz igru svoju djecu upoznaju s dijelovima tijela.

Za svaki pojedini dio tijela edukacijska rehabilitatorica osmislila je pjesmicu, a logopedinja ih je uglazbila. Tekst, glazba i slike šalju se roditeljima s detaljnim uputama edukacijskog rehabilitatora koji roditeljima objašnjava na koji način učiti s djetetom. U svakoj snimci/spotu posebno osmišljenima za pojedini dio tijela uključeno je dijete naše fizioterapeutkinje koje je dijete redovnog razvoja, i ono pokazuje što treba napraviti i na koji način. Sami smo osmislili program i prijavili za na natječaj Zaklade. Jako smo ponosni na njega i po završetku jednogodišnjeg projekta cilj nam je sve prikupljene materijale učiniti dostupnima online za sve zainteresirane – opisuje Šetka.

Udruga Dva skalina zapošljava 2 medicinske sestre, vozača koji je ujedno i domar te tajnicu, fizioterapeuta i spremačicu, a svakodnevno s djecom rade edukacijski rehabilitator i senzorni terapeut.

U ovoj udruzi provode se terapijski postupci za djecu s teškoćama u razvoju, pružaju psihološku pomoć roditeljima i provode pripreme za integraciju u obrazovni sustav. Djecu s teškoćama pripremaju za polazak u školu, a programe koje provode sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike