Dr. Irijana Rajković: PRP najprirodniji za erektilna poboljšanja

Datum:

PRP tretmani – plazma iz krvi osobe posebnom tehnologijom obogaćena faktorima rasta i matičnim stanicama, niz se godina već koristi u medicini jer djeluju regenerativno. Primjerice, u zacjeljivanju rana, kod liječenja bolesti zglobova, mišića i drugih problema. No, vrlo čestu primjenu ima i u području estetske, antiaging medicine. Pravu buru uzvitlala je tema, kod nas još uvijek tabuizirana, o vrlo efikasnoj primjeni kod erektilne disfunkcije. Dakako, uz sva pravila koja struka nalaže. Pažnju je izazvala pretpostavka da je za tim možda posegnuo i slavni Cristiano Ronaldo, komentar je dr. Irijane Rajković, univ. mag. admin. sanit., spec. plastične rekonstrukcijske i estetske kirurgije, voditeljice Odjela za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju Poliklinike Medikol. U pitanju je liječnica koja je prva u Hrvatskoj počela s primjenom MEN – SHOT® tretmanima u svojoj klinici.

Problemi s erekcijom znak i bolesti

– Problemi s erekcijom i inače se ne smiju zanemariti jer mogu ukazivati na puno ozbiljnije probleme, ističe dr. Rajković. Istraživanja su pokazala da je erektilna disfunkcija prediktor za kardiovaskularne bolesti te da se problemi s erekcijom javljaju niz godina prije prvih kardiovaskularnih simptoma. Prema Medicinskom Sveučilištu u Bostonu čak 64% erektilnih poteškoća je bilo povezano sa srčanim udarom, a 57% s bypass kirurgijom. Prema Jacksonovoj studiji „Erektilna disfunkcija i kardiovaskularne bolesti“ težina erektilne disfunkcije korelira s težinom kardiovaskularnih bolesti dok prema John Hopkins studiji devet od deset muškaraca s erektilnim disfunkcijom imalo je i rizik za kardiovaskularne bolesti.
No, postoje i druge korelacije, objašnjava dr. Rajković, pa se tako problemi s erekcijom javljaju tri puta češće i pet do deset godina ranije kod muškaraca koji imaju šećernu bolest. Čak više od 50% muškaraca s dijabetesom imaju neki oblik erektilne disfunkcije dok je u 20% slučajeva erektilna disfunkcija bila prvi simptom dijabetesa. Ukupno gledajući studije danas pokazuju kako svaki peti muškarac već u dvadesetima ima problema s erekcijom dok svaki drugi nakon pedesete godine života. Prema International Journal of Impotence Research do 2025. godine preko 320 milijuna muškaraca će imati neki oblik erektilne disfunkcije.
Dr. Irijana Rajković je te i druge zahvate počela raditi nakon niza edukacija na prestižnim inozemnim klinikama.

 

– „MEN – SHOT®  tretman (dolazi od izvorne engleske riječi Male Enhancement – muško poboljšanje ili usavršavanje) i inovativna je procedura liječenja erektilne disfunkcije pomoću matičnih stanica i faktora rasta PRP metodom, kaže dr. Rajković.

Riječ je o najprirodnijem i najsigurnijem načinu liječenja erektilne disfunkcije jer se koristi krv pacijenta, bez dodataka bilo kakvih lijekova, aditiva ili drugih supstanci. MEN – SHOT®  tretman mogu raditi muškarci bez obzira na težinu erektilne disfunkcije, nema gornje dobne granice, a naročito se preporučuje dijabetičarima, osobama koje imaju visok krvni tlak, preboljeli su srčani ili moždani udar te onima koji zbog kardiovaskularnih bolesti ne mogu uzimati Viagru ili druge lijekove za poboljšanje erekcije – kaže nam dr. Rajković i objašnjava postupak.

Polusatni tretman

– Ukupna procedura traje oko pola sata. Krv se vadi iz vene, centrifugira, lokalnom anestezijom injektira u penis. To rezultira povećanjem njegova obujma, čvrstoće, snažnijim seksualnim doživljajem, a uz to ide i samopouzdanje. Metoda se pokazala efikasnom jer ju je isprobao već niz pacijenata iz cijele Hrvatske, ali i iz raznih dijelova svijeta. Kod mlađih muškaraca snažno djeluje na performanse kao i kod liječenja erektilne disfunkcije obnavljanjem i pomlađivanjem svih struktura u penisu. Tako se on povećava 20 do 30 posto nekirurškom metodom. Ona je ujedno biološki najprihvatljivija. Koliko će se povećati vrlo je individualno. Ovisi o stanju osobe prije tretmana, o dobi i eventualnim kroničnim bolestima. Efekt kod mlađih muškaraca može trajati i dvije godine. Kod starijih, osobito uz druge kronične bolesti, šest do 12 mjeseci, govori o dosadašnjim iskustvima dr. Irijana Rajković.

Brzi rezultati, posve bezbolno

Tretman je posve bezbolan, a cijena mu je 7000 kuna. Kao najvažnije dr. Rajković ističe kako mu prethode konzultacije i detaljni pregledi. Najvažnijom ističe sigurnost te zasad najprirodnije metode i njezinu regenerativnu sposobnost. Postoje kontraindikacije: karcinom, akutna bolest s povišenom temperaturom i aktivni herpes spolovila. Odmah nakon tretmana muškarac se može vratiti poslu i obvezama.
– Rezultati se dijelom mogu vidjeti odmah, a u potpunosti nakon 1-3 tjedna, kaže dr. Irijana Rajković. Utjecaj matičnih stanica i faktora rasta regenerativan je i reparativan pa je primjena i efikasnost PRP-a široko i dobro poznata. Riječ je o u nas inovativnoj proceduri liječenja erektilne disfunkcije ili poboljšanja seksualne izvedbe. Krv pacijenta koristi se bez dodataka ili lijekova, a to je posebno važno za one kojima je rizično postizati ili poboljšavati erekciju lijekovima poput Viagre. Zato se bez obzira na težinu erektilne disfunkcije i bez gornje dobne granice, posebno preporučuje dijabetičarima, osobama koje imaju visok krvni tlak, preboljeli su srčani ili moždani udar te svima s kardiovaskularnim bolestima.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Covid lijekovi nisu za sve hospitalizirane, omikron podvarijante ne reagiraju na Paxlovid

Sigurnost lijekova, procjena njihove učinkovitosti i nuspojava - dio...

Dr. Šapina s kolegama spasio 14godišnjaka koji se gušio kikirikijem

Koliko udah orašastih plodova može biti opasan ako nema...

Oralna kontracepcija – od čega se sastoji i kako funkcionira

Hormonska oralna kontracepcija najčešće se sastoji od kombinacije progestina...

Recepti dr. Brozina za osobe s celijakijom i za krvožilno zdravlje

Zdravi ljetni deserti, pogotovo za osobe s celijakijom su...