Tomašević razmatra odgodu projekta izgradnje centra DB Srebrnjak

Datum:

Direktor Kamgrada Dragutin Kamenski izjavio je medijima da je razlog raskida ugovora to što investitor nije poštovao ugovorne obveze.
– Razmatramo sve pravne mogućnosti jer ne možemo dopustiti da taj trošak padne na gradski proračun, istaknuo je Tomašević o zatvaranju gradilišta u krugu Dječje bolnice Srebrnjak nakon raskida ugovora o gradnji Centra za translacijsku medicinu.
Izgradnju tog centra Europska unija plaća gotovo 60 milijuna eura, no ako se ne ispoštuju rokovi trošak projekta past će na gradski proračun.
Tomašević je za sve optužio bivšeg gradonačelnika Milana Bandića i bivšu upravu bolnice Srebrnjak.
– Ugovor je potpisan u srpnju 2019., dvije godine prije nego što sam stupio na dužnost gradonačelnika. Projekt je trebao trajati nešto manje od tri godine, do ožujka 2022., a u prve dvije godine realizirano je samo četiri posto projekta, objasnio je Tomašević.
Prve su dvije godine, kaže, otišle u vjetar zbog peripetija i sukoba bivšeg gradonačelnika s bivšim vodstvom bolnice, nakon čega je postavljena nova bolnička uprava.
– Tu je otišlo vrijeme koje je bilo nemoguće nadoknaditi, a sada su nastupile i nove komplikacije s izvođačima radova, rekao je Tomašević ocijenivši situaciju “nepodnošljivom” jer je zbog kašnjenja od dan-dva izvođač radova jednostrano raskinuo ugovor.
Tomašević kaže da se sada projekt može produžiti maksimalno do kraja iduće godine jer tada završava cijela EU perspektiva. Ako do tada projekt ne bude realiziran, iznos od 430 milijuna kuna past će na teret proračuna Grada Zagreba.
Stoga se sada i s državom razmatraju mogućnosti da projekt ide dalje pa iako tek u sljedećoj europskoj perspektivi.

Podijelite objavu:

spot_img

Popularno

Ostalo
Related

Splitski kirurg Jakov Meštrović o pristupu djeci i specifičnostima liječenja djece

Artroskopija koljena specifičnost je dječje kirurgije KBC Split, a...

Omikron zaraznijih varijanti u Hrvatskoj sve češći

Podvarijante omikrona BA.4 i BA.5 zastupljene su u 15...

IRB iz Hrvatske EU sjedište za digitalne inovacije u zdravstvu

Umjetna inteligencija za pametno zdravstvo i medicinu naziv je...

HZJZ: nema novih sumnjivih slučajeva majmunskih boginja

Nakon prvog potvrđenog slučaja majmunskih boginja u Hrvatskoj, Hrvatski...