fbpx
AktualnoRiječka neurologija među 200 najboljih u Europi

Riječka neurologija među 200 najboljih u Europi

Klinika za neurologiju riječkog KBC-a označena je centrom izvrsnosti u zbrinjavanju moždanih udara te je dobitnica dijamantne medalje temeljem podataka europskog registra RES-Q (Registry for Stroke Care Quality). Ravnatelj KBC-a Rijeka, prof. dr. sc. Alen Ružić poručio je kako je ova nagrada rezultat rada i truda, tisuća sati učenja i neprospavanih noći na otvorenju mini simpozija povodom pet godina mehaničkih tromboektomija u toj bolnici.

– Zahvaliti valja i Ministarstvu zdravstva i ministru Berošu na trajnoj podršci i kapitalnim investicijama među kojima se ističe najmodernija angiološka sala za endovaskularne intervencije. Biti u 200 najboljih u ovom području u Europi budi veliki ponos. Neka nam ova prestižna nagrada svima bude podstrek da idemo dalje, jos snažnije – poručio je ravnatelj Ružić.

Od uvođenja mehaničkih tromboektomija u ovoj bolnici je na taj način liječeno 355 ljudi. Riječ je o uklanjanju ugruška iz začepljene krvne žile pomoću posebnih katetera. Kako su istaknuli i na ovom simpoziju, uz ostalo, za uspješno provođenje ove metode nužan je timski rad.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike