Riječka Klinika za neurologiju postala referentni centar za bolesti pokreta
predstojnica Klinike dr. Vladimira Vuletić, foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Riječki KBC objavio je da je njegova Klinika za neurologiju postala Referentni centar Ministarstva zdravstva za teže oblike bolesti pokreta koje se ne mogu liječiti lijekovima, već su potrebne druge, sofisticirane metode.

Rijeka je tako dobila Referentni centar Ministarstva zdravstva za preproceduralnu pripremu i postproceduralno liječenje i rehabilitaciju farmakorezistentnih bolesti pokreta invazivnim metodama, posebice dubinskom mozgovnom stimulacijom.
Ravnatelj KBC-a, prof.dr.sc. Alen Ružić, ističe da je riječka Klinika za neurologiju naziv „referentnog centra” dobila temeljem trajnog rada na unapređenju struke, povezanosti s vodećim svjetskim stručnjacima te zahvaljujući uvođenju novih metoda liječenja, vrhunskom osoblju i uvjetima.

Imenovanje referentnim centrom odobrava se po visokim kriterijima, prijedlog donosi Nacionalno zdravstveno vijeće, a potvrđuje ministar zdravstva. Do sada je u riječkom KBC-u djelovalo deset referentnih centara Ministarstva zdravstva.
Zadovoljstvo dobivanjem titule referentnog centra izrazila je  i predstojnica riječke Klinike za neurologiju, dr. Vladimira Vuletić, rekavši da je za to zaslužan cijeli multidiciplinarni tim kojem je ona na čelu.

Mnogi od njih odlazili su u inozemstvo stjecati iskustva u najnovijim metodama liječenja, a  na nama je sad nastavak rada na toj razini kako bi opravdali titulu, rekla je Vuletić.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments