Odobrena prva tableta za liječenje nagle ćelavosti

Datum:

U izjavi FDA navode da će ovim odobrenjem značajan broj njihovih građana imati pristup sigurnom i učinkovitom tretmanu. Lijek proizvodi kompanija Eli Lilly i bit će dostupan pod nazivom Olumiant. Odobren je na temelju dviju kliničkih studija u kojima je ukupno sudjelovalo 1200 odraslih osoba oboljelih od ove bolesti. Nakon 36 tjedana kod gotovo 40 posto ispitanika koji su primali višu dozu lijeka, četiri miligrama dnevno, ponovno je naraslo 80 posto kose, kod njih 45 posto rasle su dlačice obrva i trepavica. Kod ispitanika koji su primali dvostruko nižu dozu kosa je narasla kod njih 23 posto, a u placebo skupini kod njih pet posto.

Glavobolje, respiratorne infekcije, akne i povišeni kolesterol, najučestalije su nuspojave. Baricitinib je ranije bio odobren za liječenje reumatoidnog artritisa te u pandemiji i kao dio liječenja hospitaliziranih covid pacijenata.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Potezi EU zemalja za rješavanje čekanja i zastoja u zdravstvu

Više od 1,1 milijun umrlih od covida u EU,...

Upozorenje iz Klaićeve: Četiri djeteta godišnje usmrte opekline

U Hrvatskoj se godišnje više od 3000 djece i...

Prof. Roje objašnjava što se starenjem događa s našim licem i kako usporiti taj proces

Jedno je jasno- prirodu ne možemo pobijediti, starenje ne možemo zaustaviti, ali ga ipak možemo usporiti. Zašto lice stari, zašto dobivamo bore i podočnjake te kako stariti sa stilom, pitanja su na koja odgovore daje izv. prof. dr. sc. Željka Roje, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Pomagala za inkontinenciju nedostupna, upitna dostupnost i ostalih

Koordinacija za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) upozorava...