fbpx
back to top
AktualnoObiteljski liječnici: HZZO ignorira odluke Vlade

Obiteljski liječnici: HZZO ignorira odluke Vlade

Od ravnatelja HZZO-a, dr. Luciana Vukelića, i Upravnog vijeća Zavoda, obiteljski liječnici okupljeni u KOHOM tražili su uključivanje u pregovore oko ugovaranja. Naime, s krajem lipnja istječu im ugovori, a za novo razdoblje HZZO se oglušio na njihovu molbu. Razlog je to zbog kojeg su iz KOHOM-a poslali priopćenje gdje navode kako imaju 510 punomoći obiteljskih liječnika za pregovore sa Zavodom. No, ni poziva niti prijedloga novih ugovora od HZZO-a još nema. Naveli su kako ih u njihovom zahtjevu podržava i ministar zdravstva Vili Beroš, ali čini se da u Margaretskoj ne čuju ništa od toga.

Kako su poručili, ravnatelj HZZO-a ignorira odluke Vlade i naputke Ministarstva zdravstva “i ponaša se kao sam sebi svrha”. Stoga su pozvali svoje kolege da ne potpisuju ugovore koje će im vjerovatno ovih dana HZZO samo poslati, bez odgovora i mogućnosti pregovora. Najavili su da će o svemu ovomu obavijestiti i europske institucije.

Također, podsjetili su da je obiteljskih liječnika trenutno 2186 od čega njih 236 starije od 65 godina te da će u idućih pet godina 40 posto građana ostati bez obiteljskog liječnika.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike