fbpx
Živi zdravoInovativnom procedurom pomoću matičnih stanica dr. Rajković uspješno liječi erektilnu disfunkciju

Inovativnom procedurom pomoću matičnih stanica dr. Rajković uspješno liječi erektilnu disfunkciju

Iako se prije smatralo da problemi sa erekcijom nisu toliko česti, današnje studije pokazuju drugačiju sliku- svaki peti muškarac već u dvadesetima ima problema sa erekcijom dok svaki drugi nakon pedesete godine života. Prema International Journal of Impotence Research do 2025. godine preko 320 milijuna muškaraca će imati neki oblik erektilne disfunkcije.

Iako su problemi sa erekcijom još uvijek tabu tema, sve više muškaraca prepoznaje ovaj problem te se s punim povjerenjem obraćaju dr. Irijani Rajković, univ.mag.admin.sanit., specijalistici plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije za MEN – SHOT® tretman (https://www.dr-rajkovic.hr/)Ova je liječnica završivši brojne edukacije na prestižnim inozemnim klinikama, prva počela raditi ovaj zahvat u Hrvatskoj.

Što e MEN – SHOT® tretman?

MEN – SHOT®  tretman (dolazi od izvorne engleske riječi Male Enhancement – muško poboljšanje ili usavršavanje) je potpuno nova inovativna procedura liječenja erektilne disfunkcije pomoću matičnih stanica i faktora rasta PRP metodom.

Radi se o najprirodnijem i najsigurnijem načinu liječenja erektilne disfunkcije jer se koristi vlastita krv pacijenta, bez dodataka bilo kakvih lijekova, aditiva ili drugih supstanci. MEN – SHOT®  tretman mogu raditi muškarci bez obzira na težinu erektilne disfunkcije, nema gornje dobne granice, a naročito se preporučuje dijabetičarima, osobama koje ima visok krvni tlak, preboljeli su srčani ili moždani udar te onima koji zbog kardiovaskularnih bolesti ne mogu uzimati Viagru ili druge lijekove za poboljšanje erekcije – objašnjava nam dr. Rajković.

Problemi sa erekcijom se ne smiju zanemariti jer mogu ukazivati na puno ozbiljnije probleme. Kako nam priča dr. Rajković istraživanja su pokazala da je erektilna disfunkcija prediktor za kardiovaskularne bolesti te da se problemi sa erekcijom javljaju četiri do pet godina prije prvih kardiovaskularnih simptoma. Prema Medicinskom Sveučilištu u Bostonu čak 64% erektilnih poteškoća je bilo povezano sa srčanim udarom, a 57% sa bypass kirurgijom. Prema Jacksonovoj studiji „Erektilna disfunkcija i kardiovaskularne bolesti“ težina erektilne disfunkcije korelira sa težinom kardiovaskularnih bolesti dok prema John Hopkins studiji devet od deset muškaraca s erektilnim disfunkcijom imalo je i rizik za kardiovaskularne bolesti.

No, postoje i druge korelacije pa se tako problemi sa erekcijom javljaju tri puta češće i pet do deset godina ranije kod muškaraca koji imaju šećernu bolest. Čak preko 50% muškaraca s dijabetesom imaju neki oblik erektilne disfunkcije dok u 20% slučajeva erektilna disfunkcija je bila prvi simptom dijabetesa.

Bezbolno i efikasno

Ono što je najbitnije, ističe ova liječnica, jest da je tretman u potpunosti bezbolan jer se izvodi u lokalnoj anesteziji. Nakon obavljenih obvezatnih konzultacija i pregleda krv se izvadi u posebne epruvete i centrifugira. Posebnim protokolima dobiju se matične stanice i faktori rasta koji se zatim ubrizgaju u penis. Samo injiciranje traje par minuta dok će cijeli zahvat traje oko pola sata. Nakon zahvata se preporučuje izbjegavanje spolnih odnosa te teretane i bazena slijedeća 24 sata. 

Benefiti nakon tretmana

  • Bolji ukupni protok krvi u penis
  • Čvršće erekcije
  • Povećana osjetljivost penisa i jači orgazmi
  • Pojačan seksualni performans muškarca
  • Jačanje samopouzdanja muškarca

Utjecaj matičnih stanica i faktora rasta regenerativan i reparativan

Učinci su višestruki, govori nam dr. Rajković i dodaje „ ne samo da dovodi do poboljšanja mikrocirkulacije penisa i jačanja erekcije, matične stanice i faktori rasta dobiveni PRP metodom imaju izrazito snažan regenerativan i reparativan učinak na sve strukture penisa, uključujući i živce. No ono što je najbitnije – to je najsigurniji i najprirodniji način liječenja erektilne disfunkcije“ zaključuje dr. Rajković.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike