AktualnoGradonačelnik Tomašević najavio nadzor nad radom zagrebačke Poliklinike za djecu i mlade

Gradonačelnik Tomašević najavio nadzor nad radom zagrebačke Poliklinike za djecu i mlade

Tomaševićevoj odluci prethodila je odluka Općinskog građanskog suda u Zagrebu, u kojoj je sudac Andrija Krivak zabranio portalu H-alter da piše o Buljan Flander. Naime, Buljan Flander i Poliklinika su tužili H-alter zbog serije tekstova novinarke Jelene Jindre o Poliklinici pod naslovom „Sustav za zaštitu ili za zlostavljanje djece?”. Tomašević je najavio pokretanje nadzora nad radom poliklinike, no nema ovlasti smijeniti ravnateljicu Poliklinike Buljan Flander. Činjenica da je sud donio rješenje u kojem je zabranio jednom mediju da piše o javnoj osobi, izazvala je u četvrtak veliku buru u javnosti.

Tako su Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) ocijenili da je sudska zabrana objavljivanja tekstova o ravnateljici  Buljan Flander pokušaj cenzure i ušutkavanja medija. Reagirala je i Poliklinika koja „smatra nedopustivo da se javna riječ i javni prostor koriste za iskrivljeno i neistinito informiranje javnosti”.

Pritisci i prijetnje koje nam upućuju pojedini roditelji nezadovoljni nalazima koji nisu pisani po njihovim željama otežavaju redovni rad naše ustanove te s obzirom da se ne možemo javno braniti i komentirati niti jedan slučaj konkretno, jedino što je Klinika mogla poduzeti za zaštitu naše ustanove i naših djelatnika jesu pravne radnje, navodi se u očitovanju Poliklinike.

Nezadovoljstvo radom poliklinike izrazila je nedavno u intervjuu za H-alter i pjevačica Severina Vučković, nakon čega je i resorno Ministarstvo rada i socijalne skrbi pokrenulo izvanredni nadzor.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike