fbpx
AktualnoBuljan Flander podnijela neopozivu ostavku na čelu Poliklinike

Buljan Flander podnijela neopozivu ostavku na čelu Poliklinike

Ostavci je prethodila lavina reakcija na njezin zahtjev za sudskom zabranom objavljivanja tekstova o njezinu radu na portalu H-alter te smjena Upravnog vijeća Poliklinike koje imenuje ravnatelja.
S obzirom da je Grad Zagreb osnivač poliklinike, Buljan Flander je poslala i poruku gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću u kojoj ističe da od njega nije uspjela dobiti podršku za rad. Objasnila je i da je tražila privremenu sudsku zabranu da portal H-alter piše o njezinu radu jer su pisali zlonamjerno i neistinito.
Buljan Flander i Poliklinika tužili su taj portal zbog serije tekstova novinarke Jelene Jindre pod naslovom “Sustav za zaštitu ili za zlostavljanje djece?” u kojima se od srpnja ove godine propitivalo rad Poliklinike. Na to je sudac Općinskog građanskog suda u Zagrebu Andrija Krivak zabranio portalu H-alter da piše o Buljan Flander.

Pisali su na način da blate rad naših djelatnika koji su vrijedno radili sve ove godine, a prikazivani su na način kao da otimaju zlostavljanim mamama djecu i nose tu djecu zlostavljačima. Prikazivano je da smo kao kuća po čijim nalazima sudovi donose odluke, što nije točno, objasnila je bivša ravnateljica.

Predočila je i dokument za koji tvrdi da pokazuje kako je Poliklinika u proteklih pet godina prijavila policiji 982 slučaja zlostavljanja djece, što znači da imaju puno neprijatelja, a ne mogu reagirati na difamacije jer o žrtvama nasilja ne smiju javno govoriti.

To, kaže, obilato koriste roditelji koje suoče sa zlostavljačkim ponašanjem prema djeci, pa krenu pisati po društvenim mrežama svoju istinu i napadati ne bi li poništili nalaz Poliklinike.  Osvrnula se i na odluku inicijative ”Spasi me” iz koje su kazali kako ne žele sudjelovati na panelu ako ona bude tamo.

”Meni je žao ako netko ne želi surađivati s nama. Mi štitimo pravo djeteta na privatnost i zdravlje. Vrlo često pravo djeteta nije isto što i pravo roditelja. Ne može pravo roditelja koji se loše ponaša biti iznad prava djeteta. Tata će reći – vi ste na maminoj strani, mama – vi ste na tatinoj. Mi smo na djetetovoj strani”, objasnila je Buljan Flander.

Poručila je i da će zadovoljštinu zbog članaka, objavljenih na portalu H-Alter, nastaviti tražiti putem suda te otkrila da nakon ostavke razmišlja o otvaranju privatne prakse.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike