fbpx
UdrugeDora Lovrić: Voljela bih da moj glas probudi političare

Dora Lovrić: Voljela bih da moj glas probudi političare

Kreće se u invalidskim kolicima s posebnom prilagodbom zbog uznapredovale skolioze koju je dobila s deset godina. Pohađala je osnovnu školu Bol i uz pomoć asistenta po redovitom programu nizala vrlo dobre i odlične ocjene. Istim uspjehom završila je srednju školu Slava Raškaj, smjer pomoćni grafičar za unos teksta.

Dora je mlada djevojka koju ne možete ne zamijetiti uz stalni osmijeh na licu, njezin optimizam i elokvencija osvaja na prvu.Članica je splitske Udruge osoba s cerebralnom paralizom Srce i uz to što pohađa niz terapijskih radionica angažirana je u Udruzi kao volonterka, poznavateljica Tik Toka i ostalih mrežnih komunikacija.Također, pomaže u Udruzi u javnom prezentiranju radionica i slaganju video uradaka kojim se javnost upoznaje s radom Udruge, ali i potreba i poteškoćama osoba s invaliditetom. Kaže kako rado sudjeluje na edukativnim radionicama kojima se pomaže i jača druge osobe s invaliditetima kako se može voditi kvaliteta život bez obzira na ograničenje. Dori je dan prekratak koliko ima zanimanja i interesa za sve oko sebe.

Odavno prerasli prostor

Redovito sudjeluje u glazbenim nastupima svoje Udruge. Svi njeni prijatelji znaju da će Dora bez problema svojom vještom komunikacijom i šarmom u Udrugu pozvati ako treba poznate pjevače ili glumce koji su zahvaljujući njoj česti gosti. Međutim ,isto tako već godinama zajedno s ostalim članovima Udruge apelira na Grad Split da njihova Udruga dobije veći i bolji prostor jer su postojeći već odavno prerasli.

“Politike prolaze jedna za drugom ,a moja Udruga na toj vjetrometini promjena ne doživljava promjene na bolje, a to je veći prostor i prilagođeni prostor za sve članove .Voljela bih da moj glas probudi političare ,da zastanu,da detaljno razgovaraju s nama i da krenu konačno u rješavanje našeg problema” poručuje Dora Lovrić.

Ispunjen život

Dora je i sportašica ,trenira boćanje u boćarskom klubu osoba s invaliditetom Sv.Duje Split gdje redovito sudjeluje na državnim i međunarodnim natjecanjima. Zahvaljujući dobrim sportskim rezultatima ušla je u reprezentaciju i sprema se za turnir u Finskoj krajem lipnja.
Iznad svega kaže voli izlaske, druženja s obitelji, prijateljima i asistenticom Jelenom. Prošli tjedan kaže Dora bio je “lud” ,utakmicu Hajduka i Rijeke nije hitjela propustiti. Sa svojom ekipom bila je na stadionu i navijala na najjače. Nakon toga fešta se nastavila u jednom disko klubu, a sve je to nije spriječilo da sljedeće jutro ide na izlet u Međugorje.
“Moji prijatelji i poznanici se često dive mojoj volji i energiji, ali ništa to ne bi bilo bez njihove pomoći i podrške. Ja za sebe mislim da živim jedan divan i ispunjen život. Živim život punim plućima – s osmijehom poručuje Dora.
Popis želja i planova je dug, ide dan po dan, na listi prioriteta je padobransko jedrenje s gliserom. Nema toga što ova mlada Splićanka ne može. Uskoro očekujemo fotografiju s padobranskog jedrenja…

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike