fbpx
AktualnoBrza brodska hitna spasila ozlijeđenog dječaka s Lastova

Brza brodska hitna spasila ozlijeđenog dječaka s Lastova

Teško ozlijeđeni dječak spašen je intervencijom brze brodice hitne kojom je s Lastova prebačen u splitsku bolnicu. Zbog olujnog nevremena nije bio moguć prijevoz helikopterom. Brza brodica hitne s djelatnicima Zavoda za hitnu Dubrovačko neretvanske županije i posadom uspješno je prevezla dijete. Upravo je ova brodica, koju je izgradila šibenska Iskra, nedavno krenula u funkciju. Nešto ranije s Mljeta u Dubrovnik je prevezen također hitan pacijent. Također, u Zadarskoj županiji dosad je bilo osam ovakvih intervencija brodskom hitnom.

Ponosan sam i zahvalan što su nova brza brodica hitne pomorske medicinske službe kao i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije te Lučke kapetanije Dubrovnik uspješno položili ispit izdržljivosti i spasili život djetetu koje je sigurno prevezeno od Lastova do Splita. Hvala svima koji su sudjelovali. Djetetu želim što brži oporavak i nastavak mirnog ljeta na idiličnom Lastovu, naveo je ministar zdravstva Vili Beroš.
Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, dr. Maja Grba Bujević, istaknula je da pacijentima s otoka i nedostupnih priobalnih mjesta brza brodica jamči zbrinjavanje unutar „zlatnog sata”.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike