fbpx
AktualnoBolje radno okruženje za osobe s invaliditetom zaposlene u KBC-u Rijeka

Bolje radno okruženje za osobe s invaliditetom zaposlene u KBC-u Rijeka

Povjerenstvo je osnovano u skladu sa smjernicama Povjerenstva Vlade RH za osobe s invaliditetom, Zakonom o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom i drugim nacionalnim i EU strategijama o poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom. U KBC-u Rijeka trenutno je zaposleno ukupno 175 osoba s invaliditetom stečenim po različitim osnovama, a slijedom kontinuiranog promišljanja Ravnateljstvo razvija fleksibilnost u prilagodbi ne samo tehničkih već i psihosocijalnih uvjeta rada tih djelatnika. Zadaća je novoustanovljenog Povjerenstva pružanje institucionalne, redovite i izvanredne stručne podrške osobama s invaliditetom. Djelatnicima će biti trajno na raspolaganju dva psihologa, a po potrebi i savjetovanje stručnih službi, posebno oko kadrovskih i pravnih pitanja. Formirana je i radna skupina na čelu s psiholozima koja će u tjednom ritmu obilaziti radilišta na kojima su zaposlene osobe s invaliditetom.
Jedan je od ciljeva Povjerenstva postizanje punog osjećaja stručnog ostvarenja osoba s invaliditetom, unapređenje uvjeta rada uz osiguranje odgovora na specifične zahtjeve u pogledu radne opreme, kao i predlaganje i poduzimanje aktivnosti za daljnju senzibilizaciju suradnika, rukovoditelja i šire javnosti za individualne različitosti.

– Djelatnici KBC-a i rado i lako komuniciraju sa svojim suradnicima s invaliditetom te imaju pozitivan stav prema njihovim kompetencijama i mogućnostima rada – ističe predsjednica Povjerenstva Ivana Rede, dodajući da su osobe s invaliditetom pouzdani radnici koji u prosjeku uspijevaju pratiti razinu produktivnosti ostalih djelatnika i ne moraju nužno imati smanjenu produktivnost.

Rad Povjerenstva uključit će i utvrđivanje stanja, želja i potreba osoba s invaliditetom, o čemu će se razgovarati na grupnim sastancima, ali po potrebi i individualno. Podsjetimo da je u KBC-u Rijeka već dulje vrijeme tijekom pandemije COVID-a dostupna individualna psihološka pomoć za sve djelatnike.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike