fbpx
AktualnoBankomat s Brailleovim pismom postavljen u Splitu

Bankomat s Brailleovim pismom postavljen u Splitu

Bankomat s Brailleovim pismom za slijepe i slabovidne osobe postavljen je u središtu Splita, u Matošićevoj ulici.
– Čuo sam za to i jedva čekam koristiti bankomat i javiti vam dojmove. Nakon ovoga, pozivamo i sve ostale banke da isto uvedu kako bi nam korištenje bilo što lakše, kaže Ivan Tokić, predsjednik Županijske udruge slijepih Splitsko dalmatinske županije.
Bankomat na brajici druga je dobra vijest za slijepe i slabovidne osobe u Splitu nakon što je nedavno postavljena traka vodilja u Zagrebačkoj ulici.
– Vjerujem da vlasti na ovome neće stati jer nam treba još puno traka vodilja. Uz to nedostaje nam i više zvučnih semafora, ističe Tokić. Uspješno se realizira projekt ‘Zaželi’ u kojem je zaposleno 15 domaćica za 90 njihovih korisnika u Splitu, Kaštelima, Solinu te na Visu.

Tokić ima još jedan apel za splitsku gradsku vlast.

– Mi slijepi i slabovidni nemamo besplatni gradski prijevoz poput Zagreba, Osijeka i Rijeke. Besplatan prijevoz imaju samo osobe u invalidskim kolicima dok svi mi ostali plaćamo punu cijenu prijevoza. Neka malo razmisle o tome – kaže Tokić.
Političari se prigodno sjete ranjivih skupina oko izbora, ako im se nisu uklopili u programe za parlamentarne i EU izbore, vjerujmo da će ih se sjetiti za lokalne izbore dogodine.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike