fbpx
AktualnoUdruženi liječnici od Vlade traže konkretne mjere i poručuju: oboljele neće imati tko liječiti

Udruženi liječnici od Vlade traže konkretne mjere i poručuju: oboljele neće imati tko liječiti

Obvezne covid potvrde za rad kod svih poslodavaca, za ulazak u zatvorene javne prostore, ograničavanje broja osoba na svim okupljanjima u zatvorenom na 50 uz covid potvrde, produženje online nastave, postupno odgađanje elektivnih programa u bolnicama i organiziranje rada na punktovima za cijepljenje u svim većim gradovima 12 sati dnevno svaki dan u tjednu – mjere su koje od Vlade RH traži pet liječničkih organizacija.

Hrvatska liječnička komora, Hrvatski liječnički zbor, Liječnički sindikat, HUBOL i KOHOM otvorenim pismom s konkretnih šest mjera pozvali su Vladu i Stožer da žurno djeluju kako bi se usporilo širenje zaraze te spriječio kolaps bolničkog sustava.

U njihovu apelu, među ostalim, stoji da je u zadnja dva tjedna u bolnicama i na respiratorima broj pacijenata porastao za čak 72 posto.

Ako se odmah ne poduzmu nužne mjere, hrvatsko zdravstvo ide prema situaciji gdje za sve oboljele od COVID-19 neće biti dovoljno specijaliziranih liječnika za liječenje najteže oboljelih – poručuju hrvatski liječnici.

Mjere je najavila i politika, ali prema prvim neslužbenim informacijama daleko su od ovako konkretnih i jasnih postupaka na koje apeliraju liječnici koji brinu upravo o covid pacijentima no i svim ostalim pacijentima u ovoj zemlji.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike