AktualnoTurski građevinari započinju obnovu Vinogradske

Turski građevinari započinju obnovu Vinogradske

U KBC-u Sestre milosrdnice kreće obnova šest objekata oštećenih u potresu. Obnovit će se Upravna zgrada, zgrade Interne 2 i 3, zgrada Kliničkog zavoda za kemiju i endokrinologiju, Klinike za očne bolesti i Klinike za kožne i spolne bolesti te zgrada Klinike za kirurgiju.
Građevinski radovi i projektiranje procijenjeni su na oko 440 milijuna kuna. Obavljat će ih dvije turske tvrtke s čijim su se predstavnicima u sastali ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj KBC-a Davor Vagić.

Radove će izvoditi zajednica ponuditelja iz Turske, AKFEN Insaat Turizm Ve Ticaret Anonim Sirketi i DOST Insaat Ve Proje Yonetmi Anonim Sirketi.
Reference i operativne mogućnosti ponuditelja iz Turske i odabrani model projektiranja i izgradnje zasigurno ohrabruju. Očekujemo promptnost u izvođenju svih daljnjih koraka u obnovi naše zdravstvene infrastrukture, rekao je ministar Beroš.
Vrijednost radova iznosi 438.745.625 kuna. Konstrukcijska obnova financirat će se iz Fonda solidarnosti EU. Dok će se iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti financirati cjelovita obnova s energetskom učinkovitošću.

Obavljene su sve potrebne pripreme za sveobuhvatne zahvate na obnovi objekata oštećenih u potresima. Kao i izgradnji novih smještajnih kapaciteta koji će pacijentima stvoriti znatno povoljnije uvjete za pružanje medicinskih usluga, kazao je ravnatelj Vagić.
Dodao je da je za mnoge djelatnosti uveden cjelodnevni rad. Uključujući i one iz KB Merkur koja je također u procesu obnove.

Naše tvrtke imaju velika iskustva u građevinskom sektoru. Posebno u poslije-potresnoj obnovi koje smo izvodili diljem Turske, rekao je Selim Akin, vlasnik AKFEN Insaat.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike