Starijim građanima mora se omogućiti cijepljenje u ordinacijama i domovima zdravlja

Datum:

Odgovor je to na dojave građana o nemogućnosti cijepljenja u ordinacijama na što je upozorio ministar zdravstva uputivši obiteljske liječnike da starije osobe, kako stoji i u priopćenju,  ne šalju na izdvojene cjepne punktove već da se organizira cijepljenje u ordinacijama i u prostorima domova zdravlja.

Analizom podataka prikupljenih od patronažne djelatnosti domova zdravlja o provedenom cijepljenju protiv bolesti COVID-19 osoba starijih od 65 godina, razvidno je da se najveći dio te populacije inače cijepi na izdvojenim cjepnim punktovima, zatim u ordinaciji liječnika obiteljske medicine, te razumljivo najmanji udio odnosi se na cijepljenje u kući pacijenta.

Iz Ministarstva navode kako su svjesni velikog opsega posla u ordinaciji no da je starijim građanima s obzirom na zimske uvjete nužno olakšati dostupnog cijepljenja. Pri tome se očekuje i od domova zdravlja organizacija s istim ciljem.

Uvažavajući sve dosadašnje napore zahvaljujemo se svim zdravstvenim radnicima, posebice obiteljskim liječnicima i njihovim sestrama na kontinuiranoj skrbi za zdravlje naših građana u cijelo vrijeme epidemije te njihov velik doprinos procijepljenosti građana, kao i na provođenju svih drugih mjera za suzbijanje širenja korone, poručili su iz Ministarstva zdravstva.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja, ono je odgovornost svih nas

Problemi mentalnog zdravlja i poremećaja ponašanja glavni su uzrok...

Sezona je kolinja, a time i trihinele. Odnesite meso na pregled.

Stručnjaci za javno zdravstvo ovih dana iznova upozoravaju na...

Rušenje preporuke o unosu najmanje dvije litre vode dnevno

Konzumacija osam čaša vode dnevno postala je opće prihvaćena...