Remisija: ponosni na jedinstveni projekt
Nenad Horvat predsjednik udruge Remisija, foto: Bruno Konjević / CROPIX

Udruga oboljelih od upalnih reumatskih bolesti koji se liječe biološkom terapijom, želi taj način liječenja učiniti dostupnom što većem broju oboljelih kojima je potrebna.

Remisija, udruga oboljelih od upalnih reumatskih bolesti koji se liječe biološkom terapijom osnovana je 2009. godine sa svrhom da oboljeli koji se nalaze na biološkoj terapiji vlastitim iskustvom povratka u život uz pomoć biološke terapije, utječu na institucije, HZZO i Ministarstvo zdravstva, da biološku terapiju učine dostupnijom što većem broju oboljelih kojima je potrebna.


Da su u tome uspjeli, svjedoči osnivač i predsjednik Neno Horvat, jer nakon niza godina aktivizma biološka je terapija danas u Hrvatskoj za naše indikacije, dostupna kao u svim zapadnoeuropskim zemljama i svakako je udruga svojim zalaganjima dala tome konkretan obol.

„O našim aktivnostima, ističe Neno Horvat, svatko zainteresiran može vidjeti više na na www.remisija.hr, gdje su upute i kako postati član.
Naš najveći ponos je da smo osmislili i organizirali utrku “Mini reumatlon”, jedinstvenu na svijetu, u kojoj djeca oboljela od upalnih reumatskih bolesti trče svoju utrku, a zajedno sa njima njihova braća, sestre, prijatelji koji im žele dati podršku. Kao takav, projekt je prihvaćen od Young PARE organizacije, čiji smo punopravni član“.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments