Radila je te napisala i knjigu – dok je liječila rak. Žaklina poručuje: cijenite život i zdravlje

Datum:

Isto takvo raspoloženje, osmijeh i optimizam nije je napuštao ni 2013. godine kada se suočila s dijagnozom karcinoma dojke. Umjesto straha i neizvjesnosti odlučila je ‘malom gadu otkazati podstanarstvo’ i u ‘njega pucati iz svih oružja’. Za vrijeme liječenja je, osim što je redovno radila, napisala i autobiografsku knjigu ‘Dijagnoza optimist’ bilježeći sve ono što joj se kroz liječenje događalo.
Knjiga je napisana na duhovit način te autorica budućim pacijentima jednostavno približava kako liječenje od te bolesti ne treba biti puko mučenje i negativno razmišljanje o teškoj sadašnjosti.

Želja autorice je bila ljude potaknuti i osvijestiti da cijene život i zdravlje jer tek tada imaju sve.

Žaklina je unatoč terapiji svakodnevno radila i to vrlo složene novinarske zadatke. Drugu opciju, ostanak kući i bolovanje, nije htjela. I u onim najgorim trenucima ,kada otpadne kosa i trepavice, kada prijatelji i poznanici ne znaju što bi rekli, Žaklina je ponosno i s osmijehom “ćelava” koračala naprijed.

Oni koju Žaklinu znaju opisuju je kao ženu otvorena duha i duše koja je dopustila da u njoj cvjeta dijagnoza optimizma. Odlučno je krenula u bitku s „malim gadom veličine sedam puta devet milimetara”. I da su mu dimenzije bile veće, njezin optimizam ne bi bio na kušnji.

Kada posumnjaš u svoju izdržljivost, glavu gore, osmijeh na lice, stisni noge, jako zakorači naprijed i reci sebi :”Sutra je novi dan u kojem želim uživati. Nikada nemojte odustati od sebe i svog života, poručuje Žaklina Jurić.

 

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Psihologinja Žauhar: Slobodne aktivnosti djetetu pomoći odabrati, a ne birati

Slobodne aktivnosti trebale bi biti dio odrastanja. No, kako...

Hrvatski program ranog otkrivanja raka pluća provodit će se u cijeloj EU!

U jeku pandemije Hrvatska je započela s provođenjem programa...

Bez radioizotopa dijagnostika i terapija su nezamislive

Nuklearna medicina je specijalistička grana medicine koja koristi radioaktivne...

Program preventivne edukacije Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije nastavlja provoditi edukaciju...