fbpx
VijestiOtvaranje Italije - cijepljeno 80 posto stanovništva starijeg od 12 godina

Otvaranje Italije – cijepljeno 80 posto stanovništva starijeg od 12 godina

Italija se vraća društvenom životu jer je talijanska vlada otišla još dalje od preporuka kriznog stožera i odlučila da Italija može biti skoro potpuno otvorena.

Naime, što se tiče kina, kazališta, koncerata i muzeja, publika se može u potpunosti vratiti u dvorane i galerije ako ima COVID potvrde i maske u zatvorenom prostoru, a udaljenost od jednog metra je ukinuta.

Ne puni kapacitet

Dobre vijesti stigle su i za vlasnike noćnih klubova koji su zatvoreni godinu i pol dana i koji će moći napuniti 50 posto svojih kapaciteta. Što se sporta tiče, dopušteni kapacitet u sportskim dvoranama je 60 posto, a na stadionima 75 posto.

Povratak  životu bez maski ne vrijedi za osobe mlađe od 12 godina, kao i za one koji se iz zdravstvenih razloga ne mogu cijepiti. Maska je obavezna u svakom zatvorenom prostoru.

Ovoj uredbi Vlada je dodala veće sankcije, a kontrole će biti pojačane od 15. listopada, od kada će COVID potvrda biti obavezna na svim radnim mjestima.

Dakle, zemlja se vraća u normalu, barem za one koji imaju COVID potvrdu, dok će se oni koji se ne žele cijepiti morati odreći mnogo toga, osim ako ne žele plaćati stalna testiranja.

Naime, testiranje, osim cijepljenja, jedan je od uvjeta za dobivanje COVID potvrde.

Cijela Italija od  danas će se vratiti u “bijelu zonu”, a ako se neka od regija vrati u žutu zonu, restriktivne mjere primjenjivat će se kao i do sada.

U subotu su antivakseri održali prosvjede u Rimu i sukobili se s policijom zbog obveznih COVID potvrda. Među njima su bili i aktivisti Nove snage, krajnje desnice koji su razbijali urede sindikalnih središnjica u Rimu i predvodili nerede. Ozlijeđeno je 38 policajaca, a lideri ekstremne desnice uhićeni su.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike