fbpx
VijestiGužva za testiranje u Zagrebu; od danas bris samo uz narudžbu

Gužva za testiranje u Zagrebu; od danas bris samo uz narudžbu

U utorak je pred Vinogradskom bilo više od 400 osoba koje su s uputnicom, bez narudžbe, čekale u redu testiranje. No, od danas će se u toj bolnici moći testirati samo uz narudžbu obiteljskog liječnika ili uz osobno naručivanje preko maila s uputnicom obiteljskog liječnika.

Gužve na punktovima za testiranje bit će tema i sastanka ekspertne skupine Ministarstva zdravstva, najavljenog za danas. Najavljeno je i otvaranje novih punktova kako bi se izbjegle gužve i dugotrajna čekanja.

Povećan interes za testiranje potaknuli su negativni epidemiološki trendovi i stopostotni porast broja zaraženih u odnosu na protekli tjedan.

Hrvatska se približava broju od 18.000 aktivnih slučajeva, na bolničkom je liječenju 1170 pacijenata, a 139 na respiratoru.

Po broju novozaraženih prednjači Zagreb koji ima gotovo 920 novih slučajeva, slijedi Splitsko-dalmatinska županija s više od 400, te Primorsko-goranska županija (346). Najmanje je novozaraženih u Bjelovarsko-bilogorskoj (3) te Virovitičko-podravskoj županiji – (20).

U borbi s pandemijom najavljeno je jače promoviranje treće doze cjepiva, ali i kontrola postojećih epidemioloških mjera poput nošenja maski u zatvorenim prostorima.

Zbog porasta broja novooboljelih, od kojih čak četvrtina dolazi iz škola, idući tjedan u kojemu je blagdan Svih svetih, u četvrtak i petak nastava će se održavati online u cijeloj Hrvatskoj.

Ministar zdravstva Vili Beroš na Twitteru je još jednom pozvao na cijepljenje. U objavi je istaknuo da nije bilo cijepljeno preko 70 posto novozaraženih i hospitaliziranih, te čak 23 od 30 preminulih.

Treću dozu cjepiva do sada je primilo oko 9000 građana.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike