Nagodba zaposlenika i bolnice – isplata prekovremenih i obustava sudskog postupka
ravnatelj dubrovačke bolnice dr. Marijo Bekić, foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Tužba djelatnika Opće bolnice Dubrovnik protiv te ustanove zbog neisplate dijela plaća koja je počela u prosincu 2015. godine trebala bi biti riješena do kraja godine.

Na Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije koja je i osnivač Opće bolnice Dubrovnik, ovakva nagodba trebala bi biti potvrđena, a sudski postupak obustavljen dok cijelu proceduru treba odobriti i Ministarstvo zdravstva.

Zaposlenici koji su tužili bolnicu trebali bi dobiti 4,1 milijuna kuna kroz 12 mjesečnih rata. Tužbu je ukupno podignulo 339 djelatnika zbog neisplate plaća, a dug se odnosi na razdoblje od kraja 2015. do početka 2017. godine kada zaposlenicima nisu isplaćivani prekovremeni sati, nije im uvećana osnovica za 6 %, a nisu poštivana ni druga prava iz kolektivnog ugovora.

Do kraja godine na taj bi način trebalo biti riješeno 70 posto tužbi, a Ivan Večerin, predsjednik dubrovačkog ogranka Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – tehničara ističe kako su spremni na dogovor zbog čega su se i odrekli kamata, budući da je nadležno ministarstvo rebalansom proračuna ugovorilo dio iznosa koji treba isplatiti.

Upravno vijeće Opće bolnice Dubrovnik još je 27. rujna 2021. donijelo odluku o sklapanju nagodbe sa zaposlenicima, a ona bi trebala biti usvojena na Skupštini Županije krajem godine.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments