AktualnoNa Klinici Vuk Vrhovac nema listi čekanja

Na Klinici Vuk Vrhovac nema listi čekanja

Sveučilišna klinika za dijabetes i endokrinologiju Vuk Vrhovac KB-a Merkur dobila je priznanje Međunarodne dijabetičke federacije za Centar izvrsnosti. Predstavnici Klinike su u ponedjeljak, na Svjetski dan dijabetesa, predstavili niz aktivnosti kojima nastoje pružiti cjelokupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb i to bez čekanja.

Naši pacijenti, uz dijabetološki pregled, mogu obaviti niz kardioloških, oftalmoloških i neuroloških pregleda u Klinici. Pokušavamo pružiti sveobuhvatnu skrb na jednom mjestu i bez čekanja. U Sveučilišnoj klinici Vuk Vrhovac nema lista čekanja. Prvi dijabetološki pregled moguće je ostvariti unutar tri dana. Imamo jako dobar i kvalitetan tim liječnika i medicinskih sestara edukatora što opravdava ovo priznanje, istaknuo je prof. dr. sc. Dario Rahelić, predstojnik Klinike.

Zamjenik predstojnika, prim. dr. sc. Jozo Boras, naglasio je da više od 75 posto osoba sa šećernom bolešću umire od kardiovaskularnih bolesti.

Troškovi liječenja šećerne bolesti su izrazito visoki, a najveći dio čine troškovi liječenja kroničnih komplikacija.

U Klinici vrlo rano procjenjujemo kardiovaskularni rizik i ovisno o tome radimo ranu dijagnostiku. To su UZV srca, ergometrija, holter EKG-a, doppler krvih žila arterija donjih ekstremiteta i žila vrata. Tako da vrlo rano vidimo koliki je kardiovaskularni rizik i ovisno o nalazu upućujemo na dodatnu obradu i započinjemo liječenje. Gotovo 70 tisuća pacijenata na godinu bude pregledano u ovoj Klinici. Radimo u dvije smjene, rekao je  dr. Boras.

Jedna od novosti ove klinike je i odlazak mobilnih timova na područja koja imaju manje dostupnu zdravstvenu skrb.

U planu je oformiti mobilne timove koji će odlaziti što bliže bolesnicima. Za početak, timovi iz Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac odlazit će u Gvozd, Kostajnicu i Dvor. To znači da i u ovim vremenima kada imamo organizacijskih i drugih teškoća, doprinosimo boljitku zdravstvenog sustava, a sve na dobrobit naših bolesnika,najavila je dr. Vera Katalinić- Janković, posebna savjetnica ministra zdravstva.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike