fbpx
Beauty hubKardashian pozadina trend i kod nas, dr. Štanfel objašnjava kirurgiju oblikovanja stražnjice

Kardashian pozadina trend i kod nas, dr. Štanfel objašnjava kirurgiju oblikovanja stražnjice

Estetska medicina i kirurgija su u snažnom rastu i razvoju zadnjih godina no ipak, postoje tretmani za koje većina žena ne zna koliko su sigurni. Mnogi su zadnjih godina, najviše zbog Kardashian kulture, postali ideal ljepote. Riječ je tako i o prenaglašenoj figuri pješčanog sata s impozantnom stražnjicom. Danas, s rapidnim razvojem beauty industrije, žene mogu oblikovati stražnjicu posebnim filerima. O tome smo razgovarali s dr. Anom Štanfel, abdominalnom kirurginjom koja je u centru Zagreba otvorila kliniku gdje uz beauty zahvate pruža i one kirurške te oblikovanje stražnjice kolagen stimulatorima.

Koliko su rizični zahvati povećanja ili oblikovanja stražnjice?

Ako govorimo o kirurgiji oblikovanja stražnjice implantatima ili o transferu masti kojem prethodi liposukcija, kao i svaka druga operacija, postoje rane i kasne komplikacije koje se mogu dogoditi i u rukama najiskusnijeg kirurga. Ona uzrečica “rutinska operacija” je nešto čemu ni nakon više od 10 godina kirurgije ne znam značenje. Birajte dobre i najbolje kirurge. Iza ovog ”najbolji” stoje godine samozatajnog kirurškog rada, bezbroj uspješnih operacija i brdo riješenih vlastitih, a onda i tuđih komplikacija. Vjerujte svom kirurgu i slušajte upute.

Sigurnost zahvata

Koliko je siguran BBL (Brazilian butt lift) i što vi kao kirurginja mislite o tome?

BBL je siguran zahvat kao i bilo koja druga operacija. Što mislim o tome? U rukama dobrog kirurga BBL može biti jako dobro rješenje. Često su pacijenti nestrpljivi i nesvjesni da konačni rezultat dolazi nakon par mjeseci, oporavak traje neko vrijeme, ali ako pacijent ima motivaciju, svi faktori su zadovoljeni.

Koliko je na modu velike stražnjice utjecala obitelj Kardashian? Kako je moguće da se kao poželjno tijelo prihvati ono sa strukićem djevojčice, širokim bokovima i velikom stražnjicom?

Utjecala je možda na mlade djevojke koje su u fazi prihvaćanja svoga tijela i oblina. Svaka generacija ima svoju “Kardashian” i protiv toga ne možemo i ne trebamo imati ništa. Ja sam bila mlada u doba Kate Moss. Možete misliti kako je bilo odrastati s mojim oblinama. (smijeh). Kada je obitelj, škola i općenito okruženje naših mladih ljudi zdravo i kada odrastaju u sredini koja promiče obrazovanje, rad i znanje, nema straha da neće sami moći posložiti prioritete i afinitete. Ne sumnjam u njihovu sposobnost prosuđivanja.

Kakav postupak primjenjujete? Opišite ga; rizici, posljedice, rezultat.

Za oblikovanje stražnjice preferiram jake kolagen stimulatore jer daju trajnije i vrlo prirodne rezultate pri oblikovanju i zatezanju kože. Moj favorit je preparat polilakticne kiseline Lanluma, jedini u Hrvatskoj odobren od HALMED-a. Ponosna sam što sam dobila zeleno svjetlo od svjetski poznate tvrtke Sinclair i sada sam trener za Hrvatsku. Druga varijanta su hijaluronski fileri za tijelo koje je potrebno ponavljati češće. Kolagen stimulator Lanluma ne sadrži hijaluron već se radi o čistoj polilaktičnoj kiselini koja je snažan biostimulator. Igranjem koncentracijama ove “mliječne” otopine i razrijeđenjima možemo ili samo zategnuti kožu lica i tijela ili pak nadomjestiti nedostatak volumena odnosno masti u licu ili dijelu tijela.

Poznavanje anatomije

Koliko traje tretman oblikovanja stražnice?

Tretman oblikovanja stražnjice traje oko sat vremena, a priprema preparata počinje sat vremena prije. Za stražnjicu nam je potrebno od 80-100 ml polilaktične kiseline. Izvodi se dugom kanilom od 22G koja smanjuje rizik od ozljede vaskularnih struktura. Liječnik mora poznavati anatomiju i u tom ste slučaju sigurni. Kao trener za injektiranje ovog preparata mogu reći da edukacijama mogu pristupiti samo napredni i iskusni liječnici s puno godina iskustva u estetici lica, uglavnom kirurzi i iskusni dermatolozi. Preparat nije za mlade liječnike bez puno iskustva u aplikaciji filera. Nakon tretmana je dozvoljeno sjediti. Tri dana se nosi steznik te se jednako toliko mjesta uboda ne smiju kontaminirati. Preporuka je ne vježbati i ne koristiti saune sedam dana te obavezno masirati tretirane regije četiri tjedna dva puta na dan da bi spriječili jedinu moguću komplikaciju, nodule.

Treba li tretman ponavljati, koliko traje njegov učinak?

Nakon tri mjeseca se tretman može ponoviti, a potom eventualno jednom godišnje ili svake dvije godine. Konačni rezultat nastupa nakon 2-3 mjeseca. Polilaktična kiselina mijenja svijet estetske medicine što vidimo na svjetskim tržištima. Možemo ju kombinirati s puno drugih injektivnih preparata kao i s brojnim uređajima poput RF-a.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike