fbpx
VijestiInfektolog Ivo Ivić: Trudnice, cijepite se

Infektolog Ivo Ivić: Trudnice, cijepite se

Predstojnik Klinike za infektologiju te bolnice, dr. Ivo Ivić, poručuje da je i u ovom slučaju epidemija pokazala je još jedno ružno lice. Trudnoća je, nažalost, morala biti završena carskim rezom prije termina. Majka i dijete, koje je u inkubatoru, su stabilno .

Radi se o teškoj situaciji, ne samo emocionalnoj za obitelj već i teškoj zdravstvenoj. Stoga se preporučuje cijepljenje trudnica jer ovo cjepivo, poručuje dr.Ivić ne utječe na trudnoću.

Komentirajući najnovije podatke dr. Ivić ponavlja ako se ne cijepimo brojevi rastu. Primjer su Danska i Švedska gdje je većina odraslih cijepljena,a tijekom ljeta su cijepili i mlađu populaciju. Kod nas je već u kolovozu bilo jasno da se tako nešto ne događa. Nadalje, poručuje dr.Ivo Ivić,  4 tisuće oboljelih u jednom danu će se već za dva tjedna vidjeti u bolnicama.To je vrijeme kada bolest dolazi u tešku fazu ,velika upala pluća koja onemogućava normalno disanje i onda bolesnici imaju zaduhu i dolaze u bolnicu.

Iz tjedan u tjedna raste broj hospitaliziranih .Sada ih je u splitskoj bolnici na dnevnoj bazi 8o do 90 i budući da zima tek dolazi i da su ovo brojevi od prije dva dana za dva tjedna očekuje se rast. Kako se radi o velikom broju ljudi bit će i mladih koji će, nažalost, trebati hospitalizaciju, poručuje struka.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike