Žalba na odabir dr. Matijevića za šefa ginekologije

Datum:

Osim Matijevića s KB-a Merkur, na natječaj se javilo još petero kandidata s KB Sv. Duh – Boris Ujević, Ana Tikvica Luetić, Dubravko Habek, Ingrid Marton i Vladimir Blagaić.
Rezultate natječaja bolnica je objavila 20. travnja, a u odluci ravnateljice Ana-Marije Šimundić stoji da je kao najbolji kandidat prepoznat prof. Matijević.
Na ravnateljičinu odluku uložili su žalbu protukandidati prof. Habek i prof. Marton s obrazloženjem da oni jedini ispunjavaju uvjete natječaja, što nije slučaj s Matijevićem.
Ravnateljica je njihovu žalbu odbila, pa se sada žalbeni postupak rješava na razini bolničkog Upravnog vijeća.

Odluka o žalbi

“Kroz dan-dva ili najkasnije do kraja tjedna donijet će svoju odluku. Ako žalba ne bude prihvaćena, ponudit ćemo ugovor profesoru Matijeviću”, najavila je ravnateljica na konferenciji za novinare.
Šimundić je rekla da se na Svetom Duhu trenutno ne izvršavaju prekidi trudnoće do 10. tjedna jer se svi liječnici Klinike za ginekologiju pozivaju na priziv savjesti, jedino se obavljaju medicinski inducirani prekidi trudnoće.
Ravnateljstvo bolnice želi svim ženama omogućiti pravo na prekid trudnoće, sukladno zakonu, poručila je.
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nedavno je izjavio da je Matijević ginekolog koji bi trebao omogućiti obavljanje svih zakonski dozvoljenih prekida trudnoće u bolnici Sv. Duh.
Iz bolničkih krugova se doznaje da su na izbor Matijevića žalbu podnijeli protukandidati prof. Habek i prof. Marton s obrazloženjem da Matijević nije položio specijalistički ispit i ne ispunjava uvjete natječaja.

.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Potezi EU zemalja za rješavanje čekanja i zastoja u zdravstvu

Više od 1,1 milijun umrlih od covida u EU,...

Upozorenje iz Klaićeve: Četiri djeteta godišnje usmrte opekline

U Hrvatskoj se godišnje više od 3000 djece i...

Prof. Roje objašnjava što se starenjem događa s našim licem i kako usporiti taj proces

Jedno je jasno- prirodu ne možemo pobijediti, starenje ne možemo zaustaviti, ali ga ipak možemo usporiti. Zašto lice stari, zašto dobivamo bore i podočnjake te kako stariti sa stilom, pitanja su na koja odgovore daje izv. prof. dr. sc. Željka Roje, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Pomagala za inkontinenciju nedostupna, upitna dostupnost i ostalih

Koordinacija za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) upozorava...