Zadarska bolnica uz Zagreb i Osijek uvela digitalno preuzimanje nalaza za pacijente

Datum:

Opća bolnica Zadar uvela je web aplikaciju Portal pacijenta. Tako će pacijenti moći primati nalaze i radiološke slike digitalnim putem. To će značajno smanjiti vrijeme isporuke nalaza i radioloških slika.
Zadarska bolnica je tijekom protekle godine ušla u najveći projekt informatizacije bolničkog, laboratorijskog te radiološkog informacijskog sustava u povijesti bolnice.
Implementacijom informatičkih rješenja, između ostalog, omogućava se i primjena eRadiologije, kao nastavak nacionalnog projekta eKartona, priopćavaju iz bolnice.

Portal pacijenta nudi nalaze

To za pacijente znači pristup i pregled slikovne dijagnostike i nalaza na Portalu pacijenta. Pacijenti su do uvođenja ove web aplikacije morali doći u Opću bolnicu Zadar kako bi preuzeli nalaz i cd-medij s radiološkim slikama. Ubuduće će im nalazi i radiološke slike biti vidljivi kroz web aplikaciju.
Isto tako je omogućen lakši pristup nalazima i slikama od strane izabranog liječnika i svih koji imaju pristup eKartonu pacijenta, kao i dijeljenje slika, traženja drugog mišljenja i slično.

Podrška boljem liječenju

Zadarska bolnica ističe uprava kao krajnji cilj projekta ima puni opseg informatizacije. To će pomoći osigurati najbolju moguću podršku liječenju i njezi pacijenata, radu medicinskog osoblja, administracije i menadžmenta ustanove.
Time će se utjecati na povećanje dostupnosti i kvalitete zdravstvene zaštite. U pitanju su najsuvremenija informacijska rješenja dostupna u RH. Ona se odnose i na alate u procesima dijagnostike i liječenja, izjavio je ravnatelj Željko Čulina, dr.med.
Osim Opće bolnice Zadar, ova je aplikacija odnedavno zaživjela i u KBC-u Osijek, KBC-u Zagreb, te u Klinici za dječje bolesti Zagreb. U KBC-u Rijeka preko eKartona na Portalu Zdravlja mogu se preuzeti opisi nalaza a ne i snimke.

 

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Potezi EU zemalja za rješavanje čekanja i zastoja u zdravstvu

Više od 1,1 milijun umrlih od covida u EU,...

Upozorenje iz Klaićeve: Četiri djeteta godišnje usmrte opekline

U Hrvatskoj se godišnje više od 3000 djece i...

Prof. Roje objašnjava što se starenjem događa s našim licem i kako usporiti taj proces

Jedno je jasno- prirodu ne možemo pobijediti, starenje ne možemo zaustaviti, ali ga ipak možemo usporiti. Zašto lice stari, zašto dobivamo bore i podočnjake te kako stariti sa stilom, pitanja su na koja odgovore daje izv. prof. dr. sc. Željka Roje, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Pomagala za inkontinenciju nedostupna, upitna dostupnost i ostalih

Koordinacija za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) upozorava...