fbpx
AktualnoU Osijeku osigurali besplatnu dentalnu uslugu za beskućnike

U Osijeku osigurali besplatnu dentalnu uslugu za beskućnike

Ova jedinstvena ponuda rezultat je suradnje Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek i Caritasa te osnivanja nove polivalentne zdravstvene ustanove, kojoj je vlasnik upravo spomenuti Fakultet, a okviru koje će djelovati sveučilišni profesori.

Ravnatelj Caritasa doc.dr.sc. Drago Tukara naglasio je kako je Caritas s oduševljenjem prihvatio poziv Fakulteta dentalne medicine i zdravstva i novog Zdravstvenog centra Mursa kojom je ponuđena besplatna usluga za osječke beskućnike.

Caritas već skoro 30 godina radimo na projektu prihvatilišta za beskućnike i radosni smo kada nam netko ponudi suradnju. Naše beskućnike sada možemo ovdje uputiti na pregled zubi, mogu dobiti protezu, dotjerati i popraviti zube, sve što je jedinstven slučaj u Hrvatskoj, naglasio je doc. Tukara.

U okviru Medicinskog centra Mursa osim dentalnih usluga djelovat će i internistička, psihijatrijska i dermatovenerološka ambulanta te ona fizikalne medicine i rehabilitacije. Iako, jer je riječ o privatnoj zdravstvenoj ustanovi, koja za sada nema sklopljen ugovor sa HZZO-om, što znači da se sve zdravstvene usluge naplaćuju prema redovitom cjeniku, adut ovog novog zdravstvenog centra zasigurno je usluga endoskopske obrade uz anesteziju, što je nešto što nije moguće dobiti na vlastiti zahtjev u nijednoj zdravstvenoj ustanovi sve do Zagreba.

– U Centru imamo pet djelatnosti, gdje nam je kada je u pitanju interna medicina naglasak na gastroenterologiju i otkrivanje kolorektalnih karcinoma, ali i onih želuca i jetre. No, tu je i kardiološka i pulmološka ambulanta, psihijatrijska ambulanta, te dermatološka ambulanta, kao i fizikalna medicina i dentalna medicina. Kroz različite djelatnosti i struke građanima možemo pružiti vrhunsku uslugu i medicinu. Možemo se pohvaliti i vrhunskom opremom zadnje generacije, a naš cilj je skratiti liste čekanje i ubrzati dijagnostiku. Mi smo i suradna ustanova Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo i tu nam na edukaciju dolaze i studenti dentalne medicine, sestrinstva i fizioterapije.

Recimo kako će u Medicinskom centru Mursa usluge, između ostalih pružati i prim.dr.sc. Ivanka Muršić, prof.prim,dr.sc. Dunja Degmečić. doc. prim, dr.sc. Davor Seifert i doc.dr.sc. Nikolina Lešić, naglasio je gastroenterolog izv. prof.dr.sc. Robert Smolić, koji će osim funkcije direktora ustanove predvoditi i internistički tim.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike