AktualnoTeško stanje u čakovečkoj bolnici, traže pomoć Ministarstva zdravstva

Teško stanje u čakovečkoj bolnici, traže pomoć Ministarstva zdravstva

U čakovečkoj bolnici nedostaje medicinskih sestara, a među stotinjak covid pacijenata je i jedna rodilja s djetetom, na covid odjelu je pet jednogodišnjih beba.
Ravnatelj bolnice Igor Šegović kaže da na osam covid-odjela trenutno liječe 112 covid-pozitivnih pacijenata, većinom necijepljenih. Za razliku od prošle godine, na bolničkim covid-odjelima u ovom, četvrtom valu korone mnogo je mlađih osoba, a na jednom od odjela je i zaražena rodilja s tek rođenim djetetom jer nisu željeli odvojiti dijete od majke.
Čakovečka bolnica je u proteklih nekoliko dana nabavila dodatne respiratore i sad ih ima 30-ak, a raspolažu i s 20-ak “high flow” uređaja, no problem je nedovoljan broj zdravstvenih djelatnika, posebice medicinskih sestara.

Devetero zdravstvenih djelatnika je izvan pogona zbog izolacije, a dosta ljudi je i na bolovanju. Imamo izrazit priljev pacijenata, možda se možemo proširiti kad je riječ o smještaju i imamo dovoljno doktora, ali nemamo sestara, izjavio je ravnatelj i dodao kako će uskoro biti primorani Ministarstvu zdravstva uputiti zamolbu za pomoć.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike