AktualnoSve hrvatske regije i dalje su u COVID crvenim zonama

Sve hrvatske regije i dalje su u COVID crvenim zonama

Ova savjetodavna epidemiološka karta ECDC-a za Europu objavljuje se svaki tjedan na temelju 14-dnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih.
Crvena boja znači 14-dnevnu incidenciju od 75 do 200 zaraženih na 100.000 stanovnika s udjelom pozitivnih većim od četiri posto te područja u kojima je 14-dnevna incidencija zaraženih od 200 do 500 na 100.000 stanovnika. Na tamnocrvenim područjima 14-dnevna stopa incidencije veća je od 500. S obzirom na to da u Hrvatskoj tjednima raste broj zaraženih i hospitaliziranih, ovakvo crveno pozicioniranje bilo je očekivano. Boje na karti ECDC-a većinom se nisu mijenjale niti u ostatku Europe.

Situacija u drugim zemljama

Najveća je promjena primjetna za Rumunjsku koja se zacrvenjela, a prošloga je tjedna cijela, osim jedne zelene regije, bila narančasta. Najbolju situaciju i dalje imaju Mađarska, Poljska i Češka, koje su potpuno zelene. Slovenija je u crvenom, izuzev područja na granici s Italijom i Austrijom koja je u tamnocrvenom. Većina Austrije, Njemačke i Španjolske su u crvenom, kao i sve regije baltičkih zemalja, Bugarske, Grčke i Irske, pri čemu je u Irskoj jedna regija tamnocrvena.
Epidemiološka je situacija bolja u narančastoj Slovačkoj, Portugalu, Italiji i skandinavskim zemljama koje su uglavnom narančaste te u Francuskoj čije su regije većinom u narančastom, izuzev crveno-tamnocrvenog juga.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike