UdrugeStrateški okvir udruge uključuje u osam poglavlja

Strateški okvir udruge uključuje u osam poglavlja

Uloga udruga u implementaciji Nacionalnog strateškog okvira protiv raka do 2030., naziv je simpozija iniciranog od dr. Nele Sršen. Koje su mogućnosti te kako osnažiti udruge u radu na prevenciji i skrbi za onkološke bolesnike, cilj je simpozija koji su organizirale udruga Sve za Nju, Centar za zdrave navike VITA NOVS i udruga Sveta Agata iz Gline. U osam od 12 poglavlja Strateškog okvira upravo su udruge uključene kao jedan od nositelja definiranih mjera.
Svoje programe i aktivnosti na ovom je simpoziju prezentiralo 18 udruga.
– Udruge žele djelovati u međusobnoj sinergiji i partnerstvu s institucijama. Mogu značajno doprinijeti u mnogim područjima, poručila je Ljiljana Vukota iz Sve za Nju.
Inicijatorica simpozija, dr. Nela Sršen, istaknula je kako Europa čini desetinu svjetske populacije, ali četvrtinu slučajeva raka u svijetu.
Uloga udruga je široka i nezamjenjiva, ali im je za rad potrebna i financijska stabilnost, jedna je od poruka Elvis Berkarić iz udruge Vita Nova.
– Na nama udrugama je da ojačano suradnju i sinergiju s Ministarstvom zdravstva i nadležnim institucijama, rekla je dr. Sanja Štingl-Vlašić iz udruge Sv. Agata.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike