Konferencija o sigurnosti hrane i održivosti proizvodnje, naziva FOODCOOLTOUR, održat će se početkom svibnja u Osijeku. Prehrambena sigurnost više nije samo pitanje dostupnosti sigurne hrane, jedna je od poruka i poticaja organizaciji ove konferencije ispred Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu ( HAPIH).
Trendovi u prehrambenoj industriji, buduće regulative tog područja, geopolitički utjecaj, deforestacija, utjecaj klimatskih promjena, regulacija nove hrane, dio su tema koje će sudionici proći na ovoj konferenciji 7. i 8. svibnja. Osijek kao domaćin odabran je zbog svoje tradicije i povezanosti s poljoprivredom i ovom industrijom. Kako je u najavi konferencije izjavio osječki gradonačelnik, Ivan Radić, hrana nije samo industrija, ona je dio kulture, identiteta i dugoročne vizije održivog razvoja.
Uz ostale među sudionicima konferencije najavljeni su akademik Igor Rudan, Barbara Gallani iz Europske agencije za sigurnost hrane, predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije, Europske komisije, Europskog parlamenta i nadalje. Organizatori su, uz HAPIH, Grad Osijek i DD produkcija.