back to top
Portal ZdravljeAktualnoSigurnost hrane tema je konferencije u Osijeku
Prehrambena industrija

Sigurnost hrane tema je konferencije u Osijeku

Konferencija o sigurnosti hrane i održivosti proizvodnje, naziva FOODCOOLTOUR, održat će se početkom svibnja u Osijeku. Prehrambena sigurnost više nije samo pitanje dostupnosti sigurne hrane, jedna je od poruka i poticaja organizaciji ove konferencije ispred Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu ( HAPIH).

Trendovi u prehrambenoj industriji, buduće regulative tog područja, geopolitički utjecaj, deforestacija, utjecaj klimatskih promjena, regulacija nove hrane, dio su tema koje će sudionici proći na ovoj konferenciji 7. i 8. svibnja. Osijek kao domaćin odabran je zbog svoje tradicije i povezanosti s poljoprivredom i ovom industrijom. Kako je u najavi konferencije izjavio osječki gradonačelnik, Ivan Radić, hrana nije samo industrija, ona je dio kulture, identiteta i dugoročne vizije održivog razvoja.

Uz ostale među sudionicima konferencije najavljeni su akademik Igor Rudan, Barbara Gallani iz Europske agencije za sigurnost hrane, predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije, Europske komisije, Europskog parlamenta i nadalje. Organizatori su, uz HAPIH, Grad Osijek i DD produkcija.

Više iz rubrike
Podijelite članak
Čitajte dalje
Tražite više o zdravlju? Pretražite Portal Zdravlje
Najnovije s našeg portala
Komentar

Hoćemo li svi mi plaćati “skidanje” kila?

Upozorenje bolničkih ravnatelja

Mjesečno 42 milijuna novih bolničkih dugova, upitne plaće

Porast temperature

Srpanjska vrućina ubila je 2300 ljudi u 12 gradova Europe

Situacija u Sloveniji

Zaposlenici DZ Trebnje najavili kolektivni otkaz

Portal Zdravlje donosi
Odabrali čitatelji
KBC Split

Splitski tim o uvođenju programa transplantacije bubrega

Upozorenje bolničkih ravnatelja

Mjesečno 42 milijuna novih bolničkih dugova, upitne plaće

Obavijest HALMED-a

Povlače se pojedine serije dva lijeka

Kako pravilno postupati

Ugriz zmije – liječnik savjetuje što učiniti

Kontakt / Predloži temu