AktualnoS posla udaljen liječnik bez covid potvrde, od 322 testiranih njih 6 pozitivno

S posla udaljen liječnik bez covid potvrde, od 322 testiranih njih 6 pozitivno

Istovremeno u ponedjeljak ujutro s posla zbog neposjedovanja valjane COVID potvrde ili dokaza o preboljenju koronavirusa udaljen je jedan liječnik, a kako napominje ravnatelj KBC-a Osijek on se na posao javio s rezultatima testa  kupljenim u ljekarni koji nije moguće priznati kao valjani dokaz. Inače, kako se primjenjuju sigurnosne mjere u Kliničkom bolničkom centru Osijek u ponedjeljak je došao provjeriti i ravnatelj Uprave za financijske poslove Ministarstva zdravstva, Gordan Žanić.

Dočekala ga je mala skupina građana držeći transparent „Država ne dopušta diskriminaciju”. Među njima je bila Brankica Jonić čija je majka bila medicinska sestra u osječkom KBC-u.

„Došla sam podržati sve ljude koji ulaze u bolnicu a na njih se vrši pritisak i na njihovu savjest. Svatko ima ustavno pravo raditi, a nekim se ljudima ucjenom pokušava nametnuti nešto da bi učinili nešto što je protiv njihove savjesti,” uvjerena je.

Ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić napominje  kako je obaveza svih djelatnika da se jave na svoje radno mjesto bilo da imaju ili ne uvjete za rad. U slučaju da nemaju valjanu potvrdu bit će udaljeni s radnog mjesta, što nije jednako kao da se  uopće nisu pojavili na radnom mjestu.

– Treba reći i da veliki dio ovih djelatnika koji nisu cijepljeni ne predstavlja tvrde antivaksere već je tu velik broj trudnica, žena koje doje ili osoba kojima je medicinski kontraindicirano cijepljenje. Recimo i kako će dio onih koji nemaju valjani dokaz o preboljenju ili cijepljenju, a dežuraju nedjeljom morati i na tri testiranja tjedno.  Kada gledamo hospitalizirane i dalje 80 posto pacijenata oboljelih od koronavirusa nije cijepljeno, a iskustvo pokazuje kako bismo ako ne bude dovoljna procijepljenost do proljeća mogli imati i peti val bolesti – poručuje ravnatelj KBC-a Osijek  doc. dr. sc.  Zubčić.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike