AktualnoRavnateljica Sv. Duha dala ostavku: Prijetili su mi

Ravnateljica Sv. Duha dala ostavku: Prijetili su mi

Anonimne prijave dijela zaposlenika KB Sveti Duh rezultirale su ostavkom ravnateljice te bolnice. U svojoj ostavci Ana-Maria Šimundić  navodi kako njezini potezi i odluke “nekima nisu odgovarali”.

Umjesto argumenata i dijaloga, oni kojima su moje odluke ugrozile osobne, ideološke i političke interese, pokrenuli su nemilosrdnu, beskrupuloznu borbu protiv mene i mojih bliskih suradnika s ciljem da nas okarakteriziraju kao nestručne, korumpirane i nesposobne te da nas natjeraju da odemo. Bila je to prava hajka. Tu je hajku vodila jedna skupina djelatnika bolnice koja se kukavički skrivala pod krinkom anonimnih prijava i pamfleta i uživala snažnu i učinkovitu podršku u moćnim saveznicima izvan bolnice. Svojim su me djelovanjem od prvog dana mog mandata sustavno onemogućivali u realizaciji mog
Programa na temelju kojeg sam imenovana, stoji u ostavci.

Lažne prijave

U uvjetima anonimnih prijava, inspekcija i medijskog interesa bilo je, opisala je, neizdrživo funkcionirati. Bivša ravnateljica Sv. Duha navodi i kako su sve prijave besmislene i lažne. Ali navodi i kako je primala i prijetnje.

Poručivali su mi da neće stati sve dok ne odstupim te da se nakon što me smijene, nigdje više u Hrvatskoj neću moći zaposliti. Prijetili su mi da će me progutati podzemlje i javno objavljivali na društvenim mrežama što smjeraju, veseleći se tome kao da je to dječja
igra, a ne poigravanje s ljudskim životima. Te sam prijetnje prijavila policiji i nadam se da će odgovorne sustići pravda, navela je Šimundić.

Navodi i rezultate poslovanja poput smanjenja duga i povećanja prihoda. Konkretno da su prepolovili iznos državnih sanacija u odnosu na bivšu upravu.

Naša bolnica svakako ima svojih problema i izazova, ali ništa više ni manje no u drugim bolnicama. Jedina je razlika to što mi svoje probleme rješavamo pod reflektorima medija, a druge bolnice iza zatvorenih vrata. Budući sam svjesna da će ovaj linč trajati dok god sam ja na poziciji ravnateljice, moj se odlazak nameće kao jedino ispravno i odgovorno rješenje.
Stoga odlazim ne zato što više nemam snage za borbu, nego zato što vidim da ova nemilosrdna hajka svakim danom nanosi sve veću štetu bolnici, njenim zaposlenicima i našim pacijentima. Ovo je za mene bila najteža borba u životu, poručila je uz ostalo.

Navodeći i poruku “anonimnim junacima da im na savjesti ostavlja sve laži”.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike