fbpx
AktualnoRana intervencija i rehabilitacija u novom Centru u Zagrebu

Rana intervencija i rehabilitacija u novom Centru u Zagrebu

Centar za neuropedijatriju, rehabilitaciju i ranu intervenciju specijalizirana je nova podružnica pedijatrijske Poliklinike Helena. Suvremena dijagnostika, multidisciplinaran pristup, rana intervencija i rehabilitacija objedinjene su u ovom Centru smještenom u zagrebačkoj ulici Ljudevita Posavskog 31. Riječ je, također, o prostoru koji je i u ostalim segmentima poput samog uređenja i rasporeda prostora prilagođen specifičnim potrebama. Kako kažu iz Poliklinike Helena, Centar je opremljen visoko sofisticiranom medicinskom opremom uz sredstva EU projekta.

Kabinet za neurofiziološku dijagnostiku opremljen je najmodernijim uređajima za EEG, EMNG, evocirane potencijale, ultrazvuk mozga i kralježnice te transkranijalni color dopler. U Kabinetu za logopediju, psihologiju i ranu intervenciju provodi se suvremena multidisciplinarna procjena djece od rane dojenačke dobi. Uključuje logopedsku dijagnostiku i terapiju, psihodijagnostičku procjenu, psihološko savjetovanje, kognitivno bihevioralnu terapiju te brojne druge terapijske i dijagnostičke metode, navode.

I dodaju kao neke od dostupnih mogućnosti timsku procjenu logopeda i psihologa specijalista rane intervencije. Kod djece s raznim oblicima poremećaja hranjenja poput slabog žvakanja, nemogućnosti uzimanja krutih obroka, odbijanja obroka ili selektivnosti u jelovniku provodi se i timski program „Terapijskog hranjenja“.

U okviru Kabineta za rehabilitaciju, biofeedback i neuromodulaciju provodi se edukacija za „baby handling“, neurorazvojne i vježbe za kralježnicu. Tako i razne vrste biofeedbacka, neuromodulacija, vježbe zdjeličnih mišića, razni programi za postizanje kontinencije, DNS i Giger MD terapija, navode iz Helene.

 

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike