fbpx
AktualnoRad poslijepodne i vikendom u bolnicama u Varaždinu i Čakovcu

Rad poslijepodne i vikendom u bolnicama u Varaždinu i Čakovcu

Smanjene liste čekanja, veća iskorištenost dijagnostičkih uređaja, popodnevni i rad vikendom, dio je mjera i rezultata bolnica u Čakovcu i Varaždinu. Pomake tih dvaju ustanova iznio je ministar zdravstva Vili Beroš prilikom posjeta bolnici Čakovec. Za tu je ustanovu istaknuo primjenu načela integracije zbog čega su, kako je naveo, na privremenom radu liječnici drugih ustanova. Domicilni liječnici pak su radili u dodatnim terminima poslijepodne i vikendima.
– Kao ravnatelj prImijenio sam novi način organizacije i upogonio sve resurse koji su mi na raspolaganju kako bi što ranije naši pacijenti došli na dijagnostički pregled. Prve promjene su bile na odjelu pedijatrije, na kojem i sam radim kao pedijatar, a zatim na niz drugih odjela. Pridružio nam se i liječnik povratnik iz Njemačke i tako smo krenuli s reorganizacijom bolničkih radilišta. Reakcije pacijenata su nam najveći motiv i to nas drži zajedno u daljnjoj prilagodbi modela rada, istaknuo je ravnatelj ŽB Čakovec, dr. Igor Šegović.
U varaždinskoj bolnici pak vikendom rade magnetsku. Čekanje na mamografiju, naveo je ravnatelj dr. sc. Damir Poljak, skratili su za 55 posto.
– Možete imati sve potrebne uređaje, ljude, uvjete rada, ali to nije dovoljno, bez adekvatne organizacije, nema pomaka na bolje, poručio je ravnatelj Poljak.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike