Danas odluka o saslušanju Beroša pred saborskim Odborom za zdravstvo

Datum:

SDP-ov Arsen Bauk obrazložio je taj prijedlog velikim brojem žena koje prekid trudnoće obavljaju u susjednoj Sloveniji iako na tu uslugu imaju pravo u Hrvatskoj.
Saslušanjem bi htjeli dobiti odgovore na pitanje nemogućnosti obavljanja prekida trudnoće u dijelu zdravstvenih ustanova zbog priziva savjesti svih liječnika.
Žele da im ministar odgovori i na pitanje zašto Hrvatska ima tako visok postotak liječnika s prizivom savjesti u odnosu na države u okruženju.
U SDP-u smatraju da bi ministar tako morao odgovoriti na pitanja koja zanimaju i zagovornike i protivnike prava na prekid trudnoće.
No, da bi ovaj SDP-ov prijedlog ugledao svjetlo dana, za njega u četvrtak moraju dići ruku i članovi odbora iz redova vladajuće koalicije.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Potezi EU zemalja za rješavanje čekanja i zastoja u zdravstvu

Više od 1,1 milijun umrlih od covida u EU,...

Upozorenje iz Klaićeve: Četiri djeteta godišnje usmrte opekline

U Hrvatskoj se godišnje više od 3000 djece i...

Prof. Roje objašnjava što se starenjem događa s našim licem i kako usporiti taj proces

Jedno je jasno- prirodu ne možemo pobijediti, starenje ne možemo zaustaviti, ali ga ipak možemo usporiti. Zašto lice stari, zašto dobivamo bore i podočnjake te kako stariti sa stilom, pitanja su na koja odgovore daje izv. prof. dr. sc. Željka Roje, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Pomagala za inkontinenciju nedostupna, upitna dostupnost i ostalih

Koordinacija za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) upozorava...