fbpx
AktualnoOtkrivene krivotvorene potvrde o cijepljenju napravljene u BiH

Otkrivene krivotvorene potvrde o cijepljenju napravljene u BiH

I u samoj Bosni i Hercegovini otkrili su prijevaru s lažnim potvrdama, a krivotvorene potvrde pratila je i nadležna služba za izdavanje EU potvrda u Zagrebu, jer im je bila sumnjiva jedna potvrda izdana u Hercegovini, pa su je poslali na provjeru tamošnjem zavodu za javno zdravstvo i pokazalo se da je – stvarno lažna.

Štoviše, to nije bio jedini slučaj. Prema informacijama Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije, dobili su još nekoliko sumnjivih potvrda ne samo iz Hrvatske, već i iz drugih zemalja EU. Pokazalo se da su sve potvrde lažne i da osobe na koje one glase nikada nisu cijepljene.

Lažne potvrde vrlo su vjerno napravljene

Teško je bilo uočiti da su potvrde lažne. Ovjerene su od strane svih nadležnih institucija pa čak i s popisima ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije dr. Diane Mamić i liječnice Doma zdravlja Tomislavgrad dr. Bernardine Šarac.

„Uz moj potpis i potpis dr. Bernardine Šarac na tim je lažnim potvrdama i pečat bolnice u Livnu i pečat Doma zdravlja Tomislavgrad. Ovo nas je zaista jako neugodno iznenadilo i u početku nismo mogli vjerovati da je tako nešto moguće”, rekla je za bosanskohercegovačke medije Diana Mamić. Dodala je da lažne potvrde glase na osobe koje se nisu htjele cijepiti.

Ti ljudi stalno moraliziraju o cijepljenju, a ovo što su učinili za svaku je osudu, dodala je.

Krivotvorenje potvrda o cijepljenju je kažnjivo djelo, a nadležna tijela tragaju za počiniteljima.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike