fbpx
AktualnoOsnovala udrugu za pomoć dubrovačkoj bolnici nakon što je preboljela covid, a otac preminuo

Osnovala udrugu za pomoć dubrovačkoj bolnici nakon što je preboljela covid, a otac preminuo

Udrugu je osnovala dubrovačka poduzetnica Ana Obradović Skračić koja je i sama zajedno s obitelji proljetos oboljela od koronavirusa. Liječena je u Općoj bolnici Dubrovnik, a nažalost njezin je tata podlegao koronavirusu.

– Uvjerila sam se sama kako je to biti na Covid odjelu, znam kakvo je stanje u bolnici. Želim nešto napraviti za njih. Najbogatiji smo grad u Republici Hrvatskoj i često se dičimo time, ali bolnica nam nije takva, ni bolnica ni Covid odjel – kaže ova Dubrovkinja koja je okupila ljude dobre volje i krenula u akciju.

-Ne tražimo puno od ljudi. Dovoljno je odreći se jedne dnevne kave. Znam da u ovim teškim vremenima treba svima pomoći, ali mišljenja sam da svoju zahvalnost treba pokazati najprije onima koji su na prvoj liniji fronte, a to su u ovom trenutku Zarazni odjel i Jedinica intenzivnog liječenja.

Počeli su uključivanjem u udrugu i donacijama, a nastavili s hvalevrijednom akcijom Večere za 5. Naime, nakon što je nedavno emitirana istoimena emisija s kuharima amaterima iz Dubrovnika, oni su se okupili i u jednom dubrovačkom restoranu kuhali besplatno, prikupljajući na taj način novac za Opću bolnicu Dubrovnik.

-Bio je to dobar početak, zabavili smo se, pomogli, učinili nešto dobro. Bili smo ograničeni mjerama, pa nisu mogli doći svi zainteresirani, ali takvo je vrijeme i epidemiološke mjere je potrebno poštivati.

Za sada im je plan skupiti ono što je potrebno odjelu – a što će to biti, pitat će kad za to dođe vrijeme, kada prikupe kako sama kaže „neku respektabilnu sumu novca“.
Što se tiče konkretne pomoći dubrovačkoj Općoj bolnici, iz ove Udruge poručuju – pomoći ćemo s onim što im u tom trenutku bude najpotrebnije.
A potrebe se mijenjaju iz dana u dan.

-Kad sam ja bila u bolnici, nedostajali su dekubitus madraci, pulsni oksimetri, visokoprotočni kisik, a danas je vjerojatno nešto drugo potrebno. Dok mi prikupimo novac, trebat će još nešto.

Iako je već održana prva akcija, sljedeća je aukcija slika dubrovačkih umjetnika.

-Obratili smo se umjetnicima i više od 75 umjetnina bit će na aukciji. Preko lokalne televizije i 15-ak telefonskih linija uz direktni prijenos, svi će zainteresirani u večernjim satima moći sudjelovati u humanitarnoj akciji i zauzvrat dobiti umjetninu. – ističe Obradović Skračić.
Ova neprofitna organizacija okuplja volontere koji poručuju da svi volontiraju, da im ne treba ni ured niti tajnica.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike