Prava pacijenataOnkološki bolesnici nedovoljno su informirani o svojim pravima

Onkološki bolesnici nedovoljno su informirani o svojim pravima

Onkološki bolesnici nedovoljno su informirani o svojim pravima, prvenstveno o pravima iz socijalne skrbi, upozoreno je u utorak na panel raspravi o pravima pacijenata koja je, u organizaciji Udruge “Sve za nju“, održana u Hrvatskom domu u Glini.

Mnogi oboljeli ne znaju da se upravo centrima za socijalnu skrb trebaju javiti za informacije o socijalnim pravima bez obzira na to primaju li socijalnu pomoć ili ne.

S druge strane, ključnu ulogu kod prava iz zdravstvenog i mirovinskog sustava ima liječnik obiteljske medicine koji otvara i zatvara bolovanje i prikuplja dokumentaciju koja je pacijentu potrebna za vještačenja. Istaknuto je to na dvosatnom panelu namijenjenom pacijentima, članovima obitelji, profesionalcima i svim zainteresiranima.

Raspravljalo se o pravima pacijenata iz sustava zdravstva, socijalne skrbi i mirovinskog sustava s fokusom na onkološke bolesnike.

Panel rasprava održana je u sklopu projekta „Osnaživanje za socijalnu rehabilitaciju i reintegraciju onkoloških bolesnika“ odobrenog na natječaju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike pod nazivom „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje od 2020. do 2023. Nositelj projekta je Udruga SVE za NJU, Pravna klinika Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je partner, a udruga Sv. Agata iz Gline suradna organizacija.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

spot_img

Istražite

Popularno